Η δίκη του εκπαιδευτικού Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη γίνεται αύριο στο δικαστικό μέγαρο Χανίων.

Ο Θ. Χατζηγρηγοράκης είχε συλληφθεί στις 6 Δεκεμβρίου του 2010 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τα 2 χρόνια που είχαν περάσει τότε από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στη διαδήλωση είχαν προκληθεί επεισόδια μεταξύ ατόμων που βρίσκονταν στη διαδήλωση και αστυνομικών δυνάμεων.

Σε κάλεσμα συμπαράστασης αύριο έξω από τα δικαστήρια καλεί με την ακόλουθη ανακοίνωσή του ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων:

"Απαιτούμε την παύση της δίωξης του συντρόφου Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη, εκπαιδευτικού και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων, που συμμετείχε στη διαδήλωση για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και ο οποίος συνελήφθη αναίτια από τις δυνάμεις καταστολής, μαζί με ακόμα 8 ανήλικους μαθητές κι ύστερα από επίθεση της αστυνομίας.
Καταγγέλλουμε τη βιομηχανία διώξεων σε αγωνιστές του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος, σε μέλη συλλογικοτήτων, της Αριστεράς και δηλώνουμε ότι όσοι οργανώνουν την τρομοκράτηση του εργατικού κινήματος θα μας βρουν μπροστά τους.

Η επιμονή των δικαστικών και κρατικών μηχανισμών στη δίωξη των αγωνιστών, που μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους τόσο στα Χανιά όσο και σε ολόκληρη τη χώρα διαδήλωσαν στις μαζικές συγκεντρώσεις εκείνης της ημέρας, φανερώνει τόσο την εκδικητική μανία των μηχανισμών απέναντι στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, όσο και τον πανικό και την απομόνωση της κυβέρνησης, που δεν έχει πλέον άλλο μέσο να επιβάλλει την πολιτική της πέρα από τα δικαστήρια, τις επιστρατεύσεις και την αστυνομία.
Υπερασπίζουμε τους αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές της άγριας λιτότητας που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και η Ε.Ε.

Οι διώξεις και οι δίκες δεν μας πτοούν, δεν μας τρομάζουν. Μας κάνουν ακόμη πιο αποφασισμένους να δώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη μάχη για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης, την εκδίωξη της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. αλλά και συνολικότερα να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στο άθλιο σύστημα του καπιταλισμού.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Χανίων τη Δευτέρα 3/11 στις 10π.μ."