Νόμο ο οποίος θα επιτρέπει στους εκδότες να χρεώνουν μηχανές αναζήτησης που ανεβάζουν ειδήσεις, όπως η Google, πέρασε το κοινοβούλιο της Ισπανίας.

Οι εκδότες, όπως δημοσιεύει το newpost.gr θα μπορούν κάθε φορά που κάποιο περιεχόμενό τους εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης της Google, να παίρνουν χρήματα.

Ο νέος νόμος δημιουργήθηκε έπειτα από πίεση των Ισπανών εκδοτών και θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2015. Ωστόσο, μένει ακόμα να διευκρινιστεί πόσο θα μπορούσε να είναι το ποσό που θα χρεώνονται τα sites που συγκεντώνουν ειδήσεις και οι μηχ​ανές αναζήτησης. Η Google Ισπανίας με τη σειρά της, δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση αλλά θα κάνει ότι μπορεί γαι να βοηθήσει τους εκδότες της χώρας να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στη Γερμανία τον Οκτώβριο όπου μια ομάδα Γερμανών εκδοτών ισχυρίστηκε ότι η ένταξη ειδησεογραφικού περιεχομένου στα αποτελέσματα της Google ισοδυναμεί με αναδημοσίευση και τους προκαλεί απώλεια εσόδων. Η απάντηση της Google ήταν να αφαιρέσει περιλήψεις ειδήσεων και εικόνες από τα αποτελέσματα αναζητήσεων, δείχνοντας μόνο τα link και τους τίτλους των ειδήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook