Οι εναλλακτικές προτάσεις για πολυτελή διαμονή αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και πολυτελή ξενοδοχεία ξεφυτρώνουν στα πιο απίθανα σημεία στην Κίνα. Ένα από τα πιο περίεργα είναι το Binhai Aircraft Hotel το οποίο είναι πρώην σοβιετικό αεροπλανοφόρο!

Το πολυτελές ξενοδοχείο είναι μέρος του στρατιωτικού θεματικού πάρκου που άνοιξε το 2004 στην ανατολική Τιαντζίν και καταλαμβάνει μια έκταση 80.000 τετραγωνικών μέτρων. Το θεματικό πάρκο που έχει συσταθεί από την Κινεζική κυβέρνηση εκτείνεται γύρω από την περιοχή που βρίσκεται παροπλισμένο το σοβιετικό αεροπλανοφόρο Kiev το οποίο αγόρασε η Κίνα το 1996.

Για τη μεταμόρφωση του στρατιωτικού πλοίου σε ξενοδοχείο πολυτελείας δαπανήθηκαν περίπου 11,5 εκατομμύρια ευρώ. Το αεροπλανοφόρο διαθέτει 148 απλά δωμάτια και τρεις προεδρικές σουίτες 400 τετραγωνικών μέτρων. Δολαρίων ΗΠΑ για το μετασχηματισμό και την τελείωσε την επανατοποθέτηση των τριών προεδρικές σουίτες περασμένο Αύγουστο.

Η τιμή για διαμονή σε ένα από τα απλά δωμάτια του ξενοδοχείου κυμαίνεται από 120 ευρώ για ένα δίκλινο φτάνοντας τα 3.500 ευρώ για τις προεδρικές σουίτες.

Onboard the Tianjin Aircraft Carrier Hotel in China

Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ του θεματικού πάρκου υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για διαμονή στο παροπλισμένο αεροπλανοφόρο αυξάνεται συνεχώς, παρόλο που δεν προσφέρει ανέσεις όπως πισίνα ή γυμναστήριο. Το Δεκέμβριο του 2011 άνοιξε το εστιατόριο του ξενοδοχείου που θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής στο σοβιετικό παρελθόν του σκάφους σερβίρει κυρίως ρωσικά πιάτα.

Η ναυπήγηση του Kiev ξεκίνησε το 1970 και ολοκληρώθηκε το 1975, αλλά επίσημα τέθηκε σε υπηρεσία τον Φεβρουάριο του 1977, μετά την ολοκλήρωση όλων των δοκιμών. Από το 1977 έως το 1987, ανέλαβε 10 ταξίδια στον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Τον Οκτώβριο του 1981 ήταν η ναυαρχίδα του στόλου στη μαζική άσκηση Zapad-81 στη Βαλτική Θάλασσα. Από το Δεκέμβριος 1982 μέχρι το Νοέμβριος 1984, υποβλήθηκε σε αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό και το 1985 επέστρεψε πίσω στο Βόρειο Στόλο. Από το 1987 έμεινε κυρίως στο Severomorsk, ενώ μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, το πλοίο μεταφέρθηκε στη Ρωσία. Λόγω του χαμηλού στρατιωτικού προϋπολογισμού και της επιδείνωσης της κατάστασής του, το πλοίο αποσύρθηκε στις 30 Ιουνίου 1993 για να πωληθεί τελικά στην Κίνα το 1996.

touristorama.com