Η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, μεταξύ του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη και των Προεδρείων των Ενώσεων ξενοδόχων της Κρήτης.

Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, οι από κοινού δράσεις και η συμβολή όλων στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο κ. Βαμιεδάκης ανέλυσε τα βασικά σημεία του σχεδιασμού της Περιφέρειας αναφορικά με τον τουρισμό τα οποία επικεντρώνονται «στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των επισκεπτών, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την διασύνδεση του τουριστικού κλάδου με τον πρωτογενή τομέα».

Στη συνάντηση των δύο πλευρών τέθηκαν επίσης ζητήματα όπως η αναβάθμιση των υποδομών, η συνεργασία με έμφαση στην εξωστρέφεια, η στοχευμένη προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό (με την ανάδειξη επιλογών για τον εναλλακτικό τουρισμό) καθώς και η συνεργασία των ξενοδόχων με τους τοπικού παραγωγούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook