Μια πολύ επιτυχημένη και ιδιαίτερα εποικοδομητική σύσκεψη για τον Τουρισμό διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το Σάββατο, στο Δημαρχείο Χανίων, με τη συμμετοχή του Αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρη Παπαδημούλη και του βουλευτή Χανίων και υπεύθυνου του Τομέα Ανάπτυξης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργου Σταθάκη.
Εκπρόσωποι του Οικονομικού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων, του Συλλόγου Ξενοδόχων και των Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων, του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, φορέων του Αγροτουρισμού, της Ένωσης Γραφείων Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων, του Συλλόγου ΤΑΞΙ, του υπεραστικού ΚΤΕΛ, Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων κι Εργαζόμενων στον Επισιτισμό και το Αεροδρόμιο, καθώς κι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα του Τουρισμού και τις προοπτικές ανάπτυξής του.
Η ανάγκη και τα μέτρα που απαιτούνται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, η θέσπιση νέου σύγχρονου κανονιστικού πλαισίου, η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η αναβάθμιση των υποδομών και των δικτύων ακόμα και με τη χρήση υδροπλάνων, η σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, η προβολή της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας, της παράδοσης και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Χανίων, η φορολόγηση, η ασφάλιση κατά τους χειμερινούς μήνες και οι εισφορές στα ταμεία, η πάταξη της γραφειοκρατίας, οι τουριστικές σπουδές, η επιμόρφωση και κατάρτιση των επαγγελματιών, η ανασφάλιστη εργασία και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν.
Τόσο ο κ. Σταθάκης όσο και ο κ. Παπαδημούλης ανέπτυξαν τις βασικές θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την εργασία (συλλογικές συμβάσεις, βασικός μισθός), τις υποδομές (δημόσιος χαρακτήρας αεροδρομίων λιμανιών κ.ά.), την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας, παρουσιάζοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook