Την παραλιακή περιοχή απο την Αγία Κυριακή μέχρι τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού των Χανίων, επιλέγουν πολλοί περιπατητές για να κάνουν μιαν όμορφη βόλτα.
 
Μόνοι, με παρέα, για τζόκινγκ, ή για μια απλή βόλτα με τον σκύλο. H συγκεκριμένη διαδρομή, με θέα την παλιά πόλη και τον κόλπο των Χανίων θα μπορούσε να είναι μια ειδυλλιακή βόλτα για όλους, εαν δεν αποτελούσε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.
 
Στην κυριολεξία μια “χωματερή” με σκουπίδια και μπάζα που πετούνται απο ασυνείδητους σε μια χρόνια κατάσταση αδιαφορίας και τα οποία ξεπερνούν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Το πρόβλημα στην περιοχή δεν είναι σημερινό κρατά πάρα πολλά χρόνια, σαν να είναι πεπρωμένο και της μοίρας της γραφτό!

 
Και όλα αυτά σε απόσταση “αναπνοής” απο την “βιτρίνα” της πόλης των Χανίων.
 
Όμως τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στις εικόνες που παρουσιάζει το Flashnews.gr και οι οποίες – στην κυριολεξία – τα λένε όλα και ελπίζουμε να κινητοποιήσουν άμεσα την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, η οποία σίγουρα θα χρειαστεί αρκετά φορτηγά για να καθαριστεί η περιοχή.
 

 

 

 
 

 
 
 


 

 


 


 
 

(Ευχαριστούμε την αναγνώστρια του Flashnews.gr για τις φωτογραφίες)

Δήμος Χανίων: Έχει ήδη αρχίσει ο καθαρισμός από την προηγούμενη Πέμπτη

Απάντηση στο δημοσίευμα έστειλε ο δήμος Χανίων ο οποίος τονίζει ότι έχει ήδη επιληφθεί του θέματος τις τελευταίες ημέρες και έχει αρχίσει τον καθαρισμό της εδώ και πολλά χρόνια πολύπαθης περιοχής.

«Όσον αφορά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Flashnews.gr σχετικά με απορρίμματα και μπάζα στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Κυριακής, επισημαίνεται ότι η αποκομιδή τους και ο γενικότερος καθαρισμός της περιοχής έχει ξεκινήσει από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί σταδιακά και το επόμενο διάστημα, παρά τις δυσκολίες, που παρουσιάζει η συγκεκριμένη τοποθεσία. Τονίζεται, επίσης, ότι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή υφίσταται εδώ και χρόνια και κανείς μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά για να το επιλύσει. Η νέα δημοτική αρχή με συντονισμένες ενέργειες έχει άλλωστε ήδη αντιμετωπίσει ανάλογα χρόνια προβλήματα σε περιοχές όπως: «Χονολουλού (μπάνια)», Αγ. Φανούριο, Δαράτσο, πάρκο Ναυαρίνου & Επιδαύρου στον Κουμπέ, τέρμα οδού Παπαναστασίου Λενταριανά και άλλα»

Καλό θα ήταν να σεβαστούν την προσπάθεια αυτή και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook