Μεγάλη ήταν η συμμετοχή από το Ρέθυμνο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοέμβρη, μετα από πρόταση του ΠΑΜΕ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Σε μια κινητοποίηση που βρέθηκαν χιλιάδες εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενες γυναίκες,άνεργοι και νέοι από όλη τη χώρα, έδωσαν δυναμικά το παρόν οι δυνάμεις προερχόμενες από το Ρέθυμνο. Το συλλαλητήριο αποτέλεσε ένα ισχυρό μήνυμα εν όψει της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη.

Οι διαδηλωτές του Ρεθύμνου βρέθηκαν στο πλάι χιλιάδων διαδηλωτών από όλη την Ελλάδα με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για μια σειρά ζητήματα και να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ, κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

Ακόμα να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο είχαν πάρει το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, το Σωματείο Λογιστών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ανωγείων, ο Σύλλογος Φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Κρήτης και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Ρεθύμνου.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη, δίνοντας υπόσχεση για την επιτυχία της."