"Παρών" στην εβδομάδα για τον μητρικό θηλασμό δηλώνει και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα Μαρία Λιουδάκη διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα κατά την οποία οι Μαίες του νοσοκομείου σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του κατά την διάρκεια της οποίας θα αναπτυχθούν διάφορα θέματα σχετικά με το θηλασμό.

Τα θέματα της εσπερίδας θα αναπτύξουν η γιατρός της Παιδιατρικής Κλινινικής κα. Ντανιέλα Τζιμούλη και οι μαίες Ράνια Κουγιουμιτζάκη και κα Διντσούδη.

Το 1990, στη Συνάντηση Κορυφής για τα Παιδιά, εκπρόσωποι όλων των κρατών του κόσμου δεσμεύτηκαν να δραστηριοποιηθούν ενάντια στην τάση να αποφεύγεται ο μητρικός θηλασμός και να υποκαθίσταται από το βρεφικό γάλα του εμπορίου.

Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού μέσα στον Αύγουστο ενώ στην Ελλάδα από το 1996 γιορτάζεται κάθε χρόνο 1 με 7 Νοεμβρίου.

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε επαρκή διατροφή. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υπογραμμίζει τη βασική ανάγκη της σωστής διατροφής και διασαφηνίζει την υποχρέωση της πολιτείας να ενημερώνει με τον εγκυρότερο τρόπο όλες τις κοινωνικές ομάδες για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και να εξασφαλίζει στις μητέρες κατάλληλη περίθαλψη πριν και μετά το θηλασμό.

Στα πλαίσια της εβδομάδας αυτής ενώνονται οι φωνές των παγκόσμιων φορεων και κάνουν έκκληση να περάσει το μήνυμα για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στο ευρύ κοινό και να τονιστεί η σημασία, να ενισχυθεί η προστασία, η προώθηση και η υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, ώστε οι νέοι να κατανοήσουν τη σημασία της σωτήριας και φυσικής αυτής πρακτικής πριν γίνουν γονείς.

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2014, εορτάζεται κάτω από το σύνθημα «Μητρικός Θηλασμός: Επένδυση για μια ζωή!», και στόχος της είναι να υπογραμμίσει την εξαιρετικά σημαντική σύνδεση μεταξύ του μητρικού θηλασμού και της επίτευξης των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

Σε δήλωση του ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης τονίζει: «το νοσοκομείο μας αναλαμβάνει άλλη μια πρωτοβουλία για την ενημέρωση των πολιτών της Ιεράπετρας .

Μια εκδήλωση που έχει να κάνει μ ένα κύριο θέμα στην ανάπτυξη ενός παιδιού καθώς ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το καλύτερο δώρο για το ξεκίνημα της ζωής ενός παιδιού ενώ παράλληλα είναι αδιαμφισβήτητα ένας απ' τους πιο απλούς, έξυπνους και πιο οικονομικούς τρόπους που διαθέτουμε για να μεγαλώσουμε υγιέστερα παιδιά.

Επίσης ο μητρικός θηλασμός είναι μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσουμε ισχυρότερους οικογενειακούς δεσμούς και να ενισχύσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη».