Μεγάλο στοίχημα για τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου αποτελεί η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος κατά την διάρκεια της οποίας οι επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους έπειτα από μία περίοδο με κύριο χαρακτηριστικό την παρατεταμένη ύφεση.

Ο εμπορικός σύλλογος έχει απευθύνει κάλεσμα στο καταναλωτικό κοινό ωστόσο μέχρι και σήμερα οι Ηρακλειώτες αρκούνται σε διερευνητικές ματιές καθώς λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι φθάνουν μέχρι το ταμείο.

Οι καταστηματάρχες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο δεκαήμερο προσφορών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και την περίοδο των εορτών όπου ο τζίρος παραδοσιακά αυξάνεται.

Μεγάλη μερίδα ωστόσο εμπόρων στο Ηράκλειο εμφανίζονται απογοητευμένοι υποστηρίζοντας ότι η περίοδος των εκπτώσεων δεν πρόκειται να βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς καθώς η αγοραστική δυνατότητα των πολιτών είναι περιορισμένη και επηρεασμένη από το γενικότερο κλίμα ύφεσης.

Τα λουκέτα είναι εκατοντάδες το τελευταίο χρονικό διάστημα και η πάλαι ποτέ ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας βρίσκεται σε αδιέξοδο. Τρανό παράδειγμα η χθεσινή ημέρα κατά την διάρκεια της οποίας τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά. Η αγορά πλημμύρισε από κόσμο, ο τζίρος ωστόσο των εμπόρων ελάχιστος.

Όπως τονίζουν στελέχη της τοπικής επιχειρηματικότητας στο δεκαήμερο προσφορών και στην περίοδο των εορτών τα Χριστούγεννα, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, πολλές εκ των οποίων όμως θα λυγίσουν και θα βάλουν λουκέτο.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook