"Οι εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΦΗ, με τη μη αδειοδότηση και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος για ανάκληση της απόφασης μη αδειοδότησης της ομάδας, αποδεικνύουν ότι το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ και του τζόγου παίζεται στο παρασκήνιο, όπου ανταγωνίζονται μεγάλοι επιχειρηματίες με όλα τα μέσα, και όχι μέσα στο γήπεδο, με καθαρά αγωνιστικούς όρους". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η N.E. Ηρακλείου ΚΚΕ και συνεχίζει,

"Τα περί «δικαίου», «ισονομίας» κλπ. είναι παραμύθια χωρίς δράκο. Ο αθλητισμός αποτελεί πλέον «big business», όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Είναι στοιχείο της σαπίλας του ποδοσφαίρου να κρίνεται η άνοδος ή ο υποβιβασμός, η αδειοδότηση ή μη της μιας ή της άλλης ομάδας με βάση επιχειρηματικά κριτήρια που αποφασίζουν οι ισχυροί και οι κυρίαρχοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ και στην ΟΥΕΦΑ. Ο κατήφορος και η αναξιοπιστία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν έχουν πια πάτο.

Για το ΚΚΕ όσα εξελίσσονται στο ποδόσφαιρο δεν είναι πρωτόγνωρα. Οι αδικίες σε βάρος ομάδων και η ευνόηση άλλων, τα στημένα παιχνίδια, η βία, ο τζόγος, το "ξέπλυμα" χρήματος, οι κινήσεων παρασκηνίων, αλληλοκαρφωμάτων μεταξύ παραγόντων είναι παράγωγα της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα σκανδάλων, που συνθέτουν το σκηνικό εδώ και τρεις δεκαετίες.

Το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των συμμοριών και των κυκλωμάτων, είναι ένα πτώμα που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Δεν μπορεί να εξυγιανθεί, θέλει γκρέμισμα από τα θεμέλια και φτιάξιμο από την αρχή σε εντελώς νέα βάση.
 
Οι συνδημιουργοί και συνυπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάντια είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και όσοι (βουλευτές, πρώην και νυν υπουργοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, κ.ά.) με περίσσια υποκρισία «τρέχουν» σήμερα για να σώσουν τον ΟΦΗ. Εκείνοι που σε ανύποπτο χρόνο και μέσα από υπόγειες διαδρομές ανέθρεψαν, συντήρησαν και συντηρούν τη σαπίλα του ποδοσφαίρου. Μόνο αυτοί δεν δικαιούνται να μιλούν για εξυγίανσή του. «Ο λύκος δεν μπορεί να φυλάξει τα πρόβατα»!

Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ και γενικά ο φίλαθλος κόσμος πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να βγάλουν συμπεράσματα: Να μην ταυτίζουν τη φανέλα και το καλό της ομάδας με το συμφέρον και τις επιδιώξεις του κάθε επιχειρηματία, πολιτικού ή τοπικού παράγοντα. Στην πρώτη ευκαιρία που τους δίνει ο αθλητισμός, τον αξιοποιούν ως μέσο για πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια, για τη βελτίωση της δημόσιας εικόνα τους, προβάλλοντας σαν κοινωνικό έργο τη στυγνή εκμετάλλευση αθλούμενων και φιλάθλων.

Το ΚΚΕ, αντιπαλεύει τη σημερινή κατάσταση και σας καλεί σε οργανωμένο και με προοπτική αγώνα, για :
1. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα.
2. Καμία χρηματοδότηση στις ΠΑΕ και να αποδοθούν όλα τα χρέη τους στο δημόσιο.
3. Άμεση διακοπή συμμετοχής ελληνικών ομάδων στο στοίχημα και σε άλλα παιχνίδια τζόγου.
Η αγάπη για την ομάδα και ο αγώνας για την πραγματική της δικαίωση, πρέπει να έχει στόχο το σημερινό σύστημα που παράγει και αναπαράγει τη βρωμιά και τη σήψη και λέγεται Καπιταλισμός. Η κατάκτηση ενός γνήσιου λαϊκού αθλητισμού συνδέεται άρρηκτα με τον αγώνα για μόρφωση, υγεία, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Καμιά ελπιδοφόρα προοπτική δεν αναμένεται όσες ευχές και να γίνουν, όσα κανακέματα κι αν κάνουν οι διάφοροι πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες, όσο οι νόμοι της αγοράς λειτουργούν και καθορίζουν το παιχνίδι. Λύσεις και μάλιστα ριζικές μπορούν να πραγματωθούν μόνο με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο, σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και στην οικονομία. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η αλλαγή της εξουσίας και το πέρασμά της στην εργατική τάξη με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.

Σε αυτό τον αγώνα σας καλούμε να πορευτούμε μαζί.