Μόνο με θλίψη και απογοήτευση με γεμίζει η εικόνα… που δυστυχώς τα λέει όλα.

Με γεμίζει όμως και ερωτήματα.

\”Άραγε σπίτι τους θα το κάνανε αυτό;\”

\”Μήπως ο αυριανός εργοδότης τους θα τους επέτρεπε να λειτουργήσουν έτσι στην επιχείρηση που θα τους είχε προσλάβει,που τους απασχολούσε και που θα τους πληρώνει (;)\”.

Ή \”μήπως είναι η μικρή μερίδα των νέων μας που επιθυμούν ακόμα μια θέση στο δημόσιο (;)\”.

Γιατί πολλοί δεν μπορούν να είναι… Ούτε μπορούν με αυτές τις νοοτροπίες και τις πρακτικές να περιμένουν κάτι από την Ελεύθερη Αγορά.

Είναι λίγοι σε όλα τους…

Γεννήθηκαν \”μικροί\”, μεγάλωσαν από \”μικρούς\”, και θα ναι πάντα \”μικροί\” σε όλα τους. Γιατί πρέπει να σαι πολύ μικρός τελικά για τέτοιες συμπεριφορές και στάσεις.

Ούτε καν τσάμπα μάγκες δεν θα τους έλεγα, γιατί απλά δεν είναι μάγκες…

Συγχαρητήρια σε όλα τα πολιτικά κόμματα που τους εξέθρεψαν, τους υποθάλπτουν και τους επιβραβεύουν.

Άλλωστε \”Όμοιος τον όμοιο αγαπά\”.

Ξεχνάμε βέβαια ότι τα δημόσια Πανεπιστήμια φτιάχτηκαν και συντηρούνται από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες… άρα είναι και δική μας περιουσία και υπό αυτή την έννοια θα μπορούσαμε να στραφούμε και νομικά εναντίων των \”κυρίων\”που καταστρέφουν την περιουσία μας και που κι αυτοί με τον τρόπο τους φαίνεται θέλουν να μας σώσουν.

\"\"

Αν υπήρχε δικαιοσύνη θα είχε πράξει το αυτονόητο και θα τους είχε κυνηγήσει για φθορά ξένης περιουσίας.

Είναι προφανώς η σύγχρονη \”γενιά του Πολυτεχνείου\” (;) που παραδειγματίστηκε από την προηγούμενη(;) κι έρχεται κι αυτή με την σειρά της να φάει… να λεηλατήσει.

Γι αυτή την εικόνα δεν φταίει καμιά Μέρκελ και κανένα ΔΝΤ.
Φταίμε εμείς που τους ανεχόμαστε.
Φταίμε εμείς που ψηφίζουμε πολιτικούς που κρύβονται,κι όταν εμφανίζονται χτυπούν τους βάνδαλους στην πλάτη ή τους κάνουν νεύματα να συνεχίσουν.

Μιλάμε για καλά οργανωμένη και επικίνδυνη Σπείρα…

Δεν θέλω να πω ξανά για τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και την εικόνα τους, ούτε να μιλήσω για το σεβασμό και το αυτονόητο αξιακό σύνολο, που οδηγεί στο σεβασμό των άλλων και του χώρου που βρίσκεσαι.

Αν το Πανεπιστήμιο αυτοί οι \”λίγοι\” το βλέπουν ως χωματερή, μπορούν να αποχωρήσουν και να αφήσουν αυτούς που το βλέπουν ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα να συνεχίσουν απερίσπαστοι αυτό για το οποίο βρίσκονται εκεί. Αν είναι έξω – πανεπιστημιακοί πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Να αποζημιώσουν πληρώνοντας για τις φθορές και όχι με μια ποινή φυλάκισης μιας βδομάδας με αναστολή. Η αναστολή άλλωστε έχει δοθεί εδώ και χρόνια απ´ όλους μας και να τι έφερε.

Σχεδόν κουράστηκα με τα τρωκτικά. Γιατί τρωκτικά είναι και πρέπει να προφυλαχτούμε απ \”αυτά\”.

Θα θελα και θα μπορούσα να γράψω περισσότερα. Νοιώθω τόση ντροπή και τόση αηδία που ειλικρινά αδυνατώ.

Αίσχος !!!

Κωνσταντίνος Γ. Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook