Πρωτόκολλο συνεργασίας για την επιμόρφωση αιρετών και υπαλλήλων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης πρόκειται να υπογράψουν σύντομα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και η Περιφέρεια Κρήτης.

Το πλαίσιο αυτής της μόνιμης συνεργασίας καθορίστηκε σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμος καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης.

«Πάντα μας ενδιαφέρει η συνεχής εκπαίδευση-κατάρτιση των στελεχών της Περιφέρειας μας, ώστε να υπάρχει γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως επίσης η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας» επεσήμανε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Ιωάννης Χρυσουλάκης υπογράμμισε, ότι, «η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί και αποτελεί το νέο ξεκίνημα του ΕΚΔΔΑ για την αποκέντρωση της επιμόρφωσης. Ξεκινούμε σήμερα από την Κρήτη και συνεχίζουμε στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Το τρίπτυχο μας είναι αποκέντρωση επιμορφωτικών δράσεων, περισσότερα προγράμματα και αξιοποίηση του τοπικού επιστημονικού δυναμικού».

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας Περιφέρειας Κρήτης και ΕΚΔΔΑ πρόκειται να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιμορφωτικές δράσεις για την υποστήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε θέματα προτεραιότητας όπως: ψηφιακή υπογραφή, μείωση διοικητικών βαρών, ψηφιακές προμήθειες, δημόσιες συμβάσεις κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook