Το νεκρό περιστέρι που βρέθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στην εξωτερική περίφραξη των φυλακών Κέρκυρας σήμανε συναγερμό.

Το πουλί ήταν κυριολεκτικά «ζωσμένο» με... αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας. Με κολλητική ταινία και αυτοσχέδιους ιμάντες είχαν προσαρμοστεί κάτω από τα φτερά του δύο συσκευές ακουστικών κινητού τηλεφώνου (bluetooth) και ένας υποδοχέας κάρτας ηλεκτρονικών δεδομένων (αντάπτορας).

Τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.

Είναι προφανές ότι κάποιος... προμηθευτής προσπαθούσε να εξυπηρετήσει τον... πελάτη του, εντός των φυλακών. Το περιστατικό ανέδειξε έναν ξεχωριστό, καινοτόμο αλλά και αρχέγονο τρόπο... επικοινωνίας των φυλακισμένων με τον «έξω κόσμο»: τα ταχυδρομικά περιστέρια.

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν 20 σύλλογοι αγωνιστικών περιστεριών και μια πανελλήνια ομοσπονδία. Αγώνες γίνονται κάθε χρόνο, με αφετηρία χώρες του εξωτερικού από όπου οι ιπτάμενοι... αθλητές πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο που μεγάλωσαν.

«Έτσι εκπαιδεύεται ένα περιστέρι», μας λένε εκτροφείς αγωνιστικών περιστεριών, μέλη της Ομοσπονδίας. «Επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Κάθε πτηνό μπορεί να εκτελέσει ένα δρομολόγιο ακόμη και 500 χιλιομέτρων, από οποιαδήποτε αφετηρία στον πλανήτη, με μοναδικό προορισμό τον τόπο που γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε».

Για το περιστατικό της Κέρκυρας ήταν εγκαίρως ενημερωμένοι. Αμφισβητούν ότι πρόκειται για ταχυδρομικό περιστέρι: «θα έπρεπε να είχε μεγαλώσει στο προαύλιο των φυλακών, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να κατευθυνθεί προς τα εκεί με κανέναν άλλον τρόπο. Εκτός αν επρόκειτο για ένα απλό πουλί-που το θεωρούμε πιο πιθανό-το οποίο κάποιοι προσπάθησαν να πετάξουν μέσα στο προαύλιο της φυλακής».

newpost.gr