Όλα τα βλέμματα πάνω του συγκέντρωσε εκ νέου ο Nik Wallenda, ο οποίος αυτήν τη φορά έκανε… σουλάτσο σε τεντωμένο σκοινί σε ουρανοξύστες του Σικάγο.

Ο τολμηρός ακροβάτης διέσχισε απόσταση 28 μέτρων ανάμεσα στους ουρανοξύστες «Marina City Τowers» (σήμα κατατεθέν της «Πόλης των Ανέμων») μέσα σε 6 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Από κάτω του δεν υπήρχε δίχτυ ασφαλείας, ενώ ο ίδιος δεν φορούσε τους ειδικούς ιμάντες που θα του παρείχαν την απαραίτητη προστασία σε ενδεχόμενη πτώση. Η προσπάθεια του 35χρονου ακροβάτη έγινε σε ύψος 152 μέτρων και ενώ η ταχύτητα των ανέμων έφθανε ακόμα και τα 40 χλμ./ώρα.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Nik Wallenda συνέχισε τη… βόλτα του, ακολουθώντας αυτήν τη φορά διαφορετική διαδρομή προς την αφετηρία, έχοντας τα μάτια του δεμένα. Για αυτήν την απόσταση χρειάστηκε μόλις 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα. Η προσπάθειά του μεταδόθηκε ζωντανά από το Discovery Channel, παρουσία χιλιάδων θεατών, οι οποίοι εμψύχωναν με κάθε τρόπο τον τολμηρό ακροβάτη.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Η μετάδοση έγινε με καθυστέρηση 10 δευτερολέπτων, έτσι ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος αντίδρασης σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά και προκειμένου να μην προβάλλονταν εικόνες που θα προκαλούσαν σοκ στους τηλεθεατές.

\"Με

Με δεμένα τα μάτια…

\"\"

\"...

… και χωρίς δίχτυ ασφαλείας!

\"\"

Ο 35χρονος είναι… σεσημασμένος ακροβάτης. Ανήκει στη διάσημη οικογένεια «Flying Wallendas», τα μέλη της οποίας εντυπωσιάζουν με τις ικανότητές τους το κοινό για περισσότερα από 200 χρόνια. Το καλοκαίρι του 2013 ο Nik Wallenda είχε διασχίσει το φαράγγι του Γκραν Κάνιον, βαδίζοντας σε συρματόσχοινο διαμέτρου μόλις 5 εκατοστών, ενώ ανάλογο εγχείρημά του είχε στεφθεί από επιτυχία πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα τον Ιούνιο του 2012.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο τολμηρός ακροβάτης αφιερώνει τα επιτεύγματά του στον παππού του, Karl, ο οποίος είχε βρει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια ανάλογης προσπάθειας στην πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο, Σαν Χουάν. Η πτώση θανάτου είχε συμβεί το 1978 από ύψος πολλών μέτρων, όταν ο 73χρονος Karl επιχείρησε να περπατήσει σε τεντωμένο σκοινί που ένωνε δύο πύργους του 10ώροφου ξενοδοχείου «Condado Plaza Hotel». Τη στιγμή της πτώσης του η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούσε τα 48 χλμ./ώρα.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook