Στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε πολλές άλλες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα οι Αγανακτισμένοι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των μέτρων λιτότητας.

Με σημαίες, κατσαρόλες, λέιζερ και πολλά υβριστικά συνθήματα οι πολίτες εκφράζουν για 10η συνεχή ημέρα την αγανάκτησή τους.

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν βρίσκονται και απόψε περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές, ενώ νωρίτερα οι «Αγανακτισμένοι μηχανόβιοι» πέρασαν μπροστά από τη Βουλή μαρσάροντας τα μηχανάκια τους.

Σε αντίθεση πάντως με τις πρώτες ημέρες κινητοποιήσεων των Αγανακτισμένων, στην πλατεία Συντάγματος υπάρχουν πλέον ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λόγω των πρόσφατων γεγονότων που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των εισόδων της Βουλής από διαδηλωτές και τον προπηλακισμό βουλευτών.

Οι Αγανακτισμένοι σε όλη την Ευρώπη απευθύνουν κάλεσμα για νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής, 5 Ιουνίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, την προηγούμενη Κυριακή περισσότεροι από 100.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Βουλή.

Οι διαδηλωτές εμφανίζονται πάντως αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι λόγω της καθιερωμένης συγκέντρωσης στη πλατεία Συντάγματος, οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν θα πραγματοποιήσουν την 24ωρη απεργία που είχαν αποφασίσει για την Δευτέρα αλλά θα απέχουν από τα καθήκον τα τους ως τις 4 το απόγευμα για να «να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου"». Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

«Δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και για το λόγο αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας», αναφέρουν.

protothema.gr