Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, την με την συνδρομή του Επιμελητηρίου Χανίων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου δράσης, για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, με τίτλο: «Παγκρήτια Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω της πράξης 3.2.4. (Α & Β Κύκλου) “Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων) του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ)

Οι εθελόντριες σύμβουλοι του Σχεδίου Δράσης, κα Ολυμπία Κουτουλάκη και Γαρυφαλλιά Χατζηβασίλη καθώς επίσης και ο Σύμβουλος Νικόλαος Σπετσίδης, ανέλυσαν με σαφήνεια και ανέπτυξαν τα συμπεράσματα τους από τη μέχρι σήμερα εξατομικευμένη συμβουλευτική διαδικασία.

Οι 34 ωφελούμενες του σχεδίου δράσης έχουν παρακολουθήσει συνολικά 130 ώρες συμβουλευτικής διαδικασίας και 3 προγράμματα κατάρτισης με θεματολογία σε Νέες Τεχνολογίες.

Χαιρετισμό απηύθυναν, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας στα Χανιά κα Μαρία Τζανακάκη και το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων κα Κυριακή Λουφαρδάκη.

Επίσης, η Πρόεδρος του Δικτύου κα Σκεύω Μπιζιώτη ως συντονίστρια της εκδήλωσης , καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ιωάννη Μαργαρώνη και των συνεργατών του για την υποδειγματική φιλοξενία στο Δίκτυο και μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Αλιφιεράκη.

Για την «Επιχειρηματικότητα – Ισότητα των φύλων σε θέματα απασχόλησης», μίλησε εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ιωάννη Μαργαρώνη, το μέλος του ΔΣ κα Άννα Δρακακάκη. Το θέμα, «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Καλές Πρακτικές», ανέλυσε η Πρόεδρος του ΚΕΓΥ κα Αμαλία Μπασιά. Για την «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» μίλησε ο κ Ηρακλής Δρακάκης, Κοινωνιολόγος Στέλεχος Σύμπραξης Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση.

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη του ΔΣ του Δικτύου και τους Συμβούλους, παραχώρησε Δωρεάν ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, ιδιοκτήτης του Τουριστικού Πρακτορείου και Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook