Στο Καστέλι Ηρακλείου ο Σήφης Αγγελάκης την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου παρατήρησε ότι η σκυλίτσα, που φρόντιζε, δεν ήταν καλά και δεν μπορούσε να σηκωθεί.

Κουνούσε μόνο την ουρά της και όπου και να την ακουμπούσε ούρλιαζε. Αρχικά θεώρησε ότι το ζώο το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο, γι’ αυτό και το μετέφερε στην κτηνιατρική κλινική του Γιώργου Παρασύρη.

Η Σάσα – σύζυγος του κ. Αγγελάκη – εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι μέσα στο κορμί της σκυλίτσας υπήρχαν επτά σκάγια από αεροβόλο.

Κάποιος πυροβόλησε ξανά και ξανά το ζώο για να το ξεκάνει. Μάλιστα ένα σφαιρίδιο έχει σφηνώσει στο οστό του ποδιού της σκυλίτσας και γι’ αυτό θα χρειαστεί επέμβαση, ώστε να της το αφαιρέσουν για να μη δημιουργηθεί φλεγμονή.

Ο δράστης την πυροβόλησε και στα τέσσερα πόδια και στη συνέχεια στόχευσε δύο φορές και στη λεκάνη της σκυλίτσας. Με ορό και ενέσεις, παυσίπονα και αντιβίωση η κα Σάσα με τον σύζυγο της πήραν το ζώο στο σπίτι τους για να συνέλθει.

«Ο σύζυγος μου, εδώ και 7 μήνες φροντίζει στην εργασία του την Λάρα. Είναι ενός έτους γέννησε πριν από τρεις μήνες τέσσερα σκυλάκια. Τώρα ζουν μόνο τα δύο τα υπόλοιπα εξαφανίστηκαν» εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Αγγελάκη.

Τι ισχύει για τα αεροβόλα

Θυμίζουμε ότι για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή την θανάτωση π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για οπλοχρησία και φυσικά ο νόμος 4039/2012 προβλέπει πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα για όσους κακοποιούν τα ζώα.

zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook