Ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις και προσδοκίες πορεύεται η πρωτοβουλία πολιτών για τη διεκδίκηση και υλοποίηση έργων στο οδικό δίκτυο της Κρήτης καθώς η ανταπόκριση του κόσμου αυξάνεται καθημερινά.

Ο υπό ίδρυση Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Μεσαίο Διάζωμα Κρήτης» που στόχο έχει την άσκηση πίεσης αλλά και την εξεύρεση λύσεων ώστε η ιδέα για τη τοποθέτηση τμημάτων μεσαίου στηθαίου στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης να γίνει πράξη, έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες φίλους-μέλη του Facebook.

Από το περασμένο Σάββατο, όπου ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία (δείτε εδώ), μέχρι και σήμερα Τρίτη, περισσότεροι από 4 χιλιάδες χρήστες έχουν δηλώσει την συμπαράστασή τους και 20 χιλιάδες παρακολουθούν τα δημοσιεύματα από την συγκεκριμένη κίνηση, στέλνοντας –έστω και έτσι- ένα μήνυμα για την ανάγκη προστασίας των οδηγών της Κρήτης.

Φυσικά και ένα «like» σε μια σελίδα στο Facebook δεν αποτυπώνει διαθεσιμότητα για περαιτέρω ενέργειες, ωστόσο τα πρώτα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικά καθώς αποτυπώνουν μια αγωνία των πολιτών για το μείζον ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Διότι πίσω από την εύκολη επικρότηση μιας σελίδας στο FB, δεν αποκλείεται να βρεθούν τελικά αυτοί οι λίγοι συμπολίτες μας που θα «τρέξουν» την ιδέα και θα ασκήσουν την απαιτούμενη πίεση προς Πολιτεία και φορείς με τη δύναμη που θα τους δίνει η ώθηση από τις χιλιάδες που θα υποστηρίζουν την ιδέα.

Από τις πρώτες ενέργειες του εμπνευστή της δημιουργία της κίνησης κ. Γιώργου Μυλωνογιάννη ήταν η συνεννόηση και επικοινωνία με εταιρείες που απασχολούν οδηγούς (όπου καθημερινά διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα στους οδικού άξονες του νησιού) καθώς και με τις λέσχες αυτοκινητιστών και οδικής ασφάλειας.

Δυστυχώς ωστόσο, παρά τις διαστάσεις που φαίνεται να λαμβάνει αυτή η πρωτοβουλία, κανένας δημόσιος φορέας δεν έχει ενδιαφερθεί να ενημερωθεί από τα μέλη του υπό ίδρυση Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, «σφυρίζοντας» αδιάφορα.

Flashnews.gr/ Λεωνίδας Σακλαμπάνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook