Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία έγινε η ημερίδα που διοργάνωση η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου, η Νεολαία Κισάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Μαλαθύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Ραβδούχα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης με θέμα «Erasmus+/ Youth & Eurodesk: Ευκαιρίες για τη Νεολαία στην Ευρώπη», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στις 18:00, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Στην εκδήλωση μίλησε η κ. Νατάσα Δεδούση, Υπεύθυνη πληροφόρησης & Επικοινωνίας της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα "Νεολαία" του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και παρουσίασε το Πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας και το Δίκτυο Eurodesk. To Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία, και τον Αθλητισμό για το διάστημα 2014-2020 μέσω του οποίου, στον τομέα της Νεολαίας, δίνεται η δυνατότητα σε νέους και όσους εργάζονται με τους νέους να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε δράσεις εθελοντισμού στο εξωτερικό, να γνωρίσουν νέους από άλλες χώρες μέσω των ανταλλαγών και να υλοποιήσουν συναντήσεις πάνω σε θέματα πολιτικής για τη Νεολαία και τον Διαρθρωμένο Διάλογο. Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση του Δικτύου Eurodesk το οποίο αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο παροχής πληροφόρησης σε νέους και όσους εργάζονται με νέους για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνέχεια έγινα τοποθετήσεις ,ερωτήσεις και κατατέθηκα προτάσεις για την καλύτερη πρακτική πληροφόρηση των φορέων όπως η διοργάνωση ενός τεχνικού σεμιναρίου το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα στάδια προετοιμασίας μέχρι και την κατάθεση της πρότασης .

Θέλουμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε την ομιλήτρια κ. Νατάσα Δεδούση, τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ.Σημαντηράκη Παναγιώτη, τον αντιδήμαρχο Δήμου Κισάμου κ.Γλαμπεδάκη Βασίλειο ,τον αντιδήμαρχο Δήμου Πλατανιά κ.Δασκαλάκη Νικόλαο, την Σταθάκη Ελσα υπεύθυνη των ευρωπαικών προγραμμάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν.Χανίων ,τον συντονιστή της ημερίδας κ.Ζορμπά Κωνσταντίνο διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, τους εκπροσώπους των Σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν.Χανίων, τους Νέους, τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων και όλους τους παρευρισκόμενους.