Στην απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε την εκκίνηση της διαδικασίας του αυτόφωρου για τη μη απόδοση του ΦΠΑ προχώρησε το υπουργείου Οικονομικών.

Το ίδιο ισχύει και για τη διάταξη που προβλέπει την κατάργηση της παραγραφής για το αδίκημα της μη απόδοσης του συγκεκριμένου φόρου και άλλων παρακρατούμενων.

Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι αυτά τα δυο μέτρα θα μπουν σε διαβούλευση με τους πολίτες ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές ρυθμίσεις. Προσθέτουν δε ότι οι αλλαγές προέκυψαν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά έδωσαν στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο όπως αυτό είχε διαμορφωθεί πριν τη συνεδρίαση. Επίσης, απαλείφεται ο όρος «Γενικός» σε ό,τι αφορά τον φορολογικό εισαγγελέα.

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μορφής της εφημερίδας \”Κεφάλαιο\”  οι αλλαγές γίνονται για να δοθεί δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσω της διαβούλευσης και να διατυπωθούν ξανά οι διατάξεις αυτές σε συνεργασία με το υπουργείο δικαιοσύνης ώστε να μην είναι μαχητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook