Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, για την προστασία του περιβάλλοντος και την περιστολή του φαινομένου της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, η οποία όπως διαπιστώνεται λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο κατά μήκος του οδικού δικτύου, όσο και εντός των πόλεων του Νομού, συντελώντας όλο και περισσότερο στην υπονόμευση της οδικής ασφάλειας και στην υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, διοργανώνει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 στον Άγιο Νικόλαο, δράση καθαρισμού των πινακίδων οδικής σήμανσης, αλλά και κάθε άλλης ρυπογόνας δραστηριότητας.

Οι ευανάγνωστες και καθαρές πινακίδες του Κ.Ο.Κ ενισχύουν την οδική ασφάλεια, ενώ παράλληλα είναι και δείγμα πολιτισμού για τον Νομό μας και ολόκληρη την Κρήτη.

Όμοιες δε δράσεις, θα πραγμα-τοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες πόλεις του Νομού μας.

Στόχος της δράσης μας αυτής είναι ο καθαρισμός πινακίδων από αυτοκόλλητα και σπρέι, η αφαίρεση αφισών από κολώνες και σηματοδότες, η απομάκρυνση αεροπανό και των πρόχειρων ταμπλό από διασταυρώσεις, πλατείες και τις εισόδους της πόλης μας, καθώς επίσης και το σβήσιμο συνθημάτων από τοίχους και κοινόχρηστους χώρους, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και ως εκ τούτου τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και να προσδώσουμε μια πιο όμορφη εικόνα στην πόλη που ζούμε και εργαζόμαστε και την οποία επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Επιπρόσθετα, στόχος μας είναι να στείλουμε το μήνυμα και σε όσους για ανεξήγητο λόγο καταστρέφουν ή μουτζουρώνουν τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ., ότι αφενός θέτουν με τις πράξεις τους αυτές σε άμεσο κίνδυνο τόσο τους ιδίους ως οδηγούς και πεζούς, όσο και τους λοιπούς χρήστες της οδού, ρυπαίνοντας και καταστρέφοντας την ίδια τους της πόλη και αφετέρου σε κάθε περίπτωση συνέχισης τέτοιων αντικοινωνικών και παραβατικών συ-μπεριφορών, θα εφαρμοστούν με αυστηρότητα σε βάρος τους οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Τη δράση μας αυτή στηρίζουν και συμμετέχουν:

– Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.
– Ο Δήμος Αγίου Νικολάου.
– Το Επιμελητήριο Λασιθίου.
– Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας.
– Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου.
– Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. λασιθίου (Ι.Ρ.Α.)
– Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας
– Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
– Πρόσκοποι Αγίου Νικολάου
– Σύνδεσμος Ξεδοδόχων Ν. Λασιθίου
– Εμπορικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου
– Παγκρήτιος Σύλλογος Οχημάτων Εποχής Οικολογική Κίνηση Μεραμπέλλου
– Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αγ. Νικολάου
– Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγ. Νικολάου
-Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
– Σύλλογος Εστιατόρων και Καφέ Μπαρ Αγ. Νικολάου
– Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς
– Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου
– Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών
– Νέοι Νεάπολης

Σημείο συνάντησης και έναρξης των ως άνω δράσεων μας είναι η κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου (πλ. Ελ. Βενιζέλου), όπου την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00, θα σας περιμένουν οι αστυνομικοί μας, οι υπάλληλοι των προαναφερόμενων υπη-ρεσιών, αλλά και προσωπικό συλλόγων, φορέων και πολίτες που συμμετέχουν εθελοντικά στην κοινή αυτή προσπάθεια, ώστε μετά το διαχωρισμό σε ομάδες 3-4 ατόμων και των εφοδιασμό τους με γάντια, μάσκες, σκάλες, κουβάδες, σφουγγαράκια και πάνω απ’ όλα διάθεση για προσφορά, θα εξορμήσουν σε δρόμους της πόλης μας.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και κάθε εθελοντική βοήθεια και συμμετοχή όλων των πολι-των ευπρόσδεκτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ.: 28410 – 90401, καθημερινά και κατά τις ώρες 09:00 – 14:00.

Το κεντρικό μας σύνθημα είναι :

Έλα μόνος με τα παιδιά σου ή με τους φίλους σου, να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη, πιο φιλική αλλά και πιο ασφαλή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook