Είναι ένα από τα δεκάδες περιστατικά που αποδεικνύουν ότι η παιδεία, η οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε αναβρασμό, έχει πολλά χιλιόμετρα ακόμη να διανύσει για να γίνει αυτό που λέει το όνομά της.

Ένας μαθητής της Β΄Λυκείου στο 9ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας, κινδυνεύει με μαθηματική ακρίβεια να χάσει τη χρονιά του λόγω απουσιών, πριν καν προλάβει να τρέξει η σχολική σεζόν. Ο λόγος;

Ο μαθητής έρχεται απο το Αίγιο στην Πάτρα καθώς μόνο εδώ υπάρχει η συκεκριμένη ειδικότητα που θέλει να σπουδάσει.

Έρχεται κανονικά με το ΚΤΕΛ, αλλά δεν έχει με τι να επιστρέψει καθώς το μάθημα τελειώνει στις 10.20 και το λεωφορείο αναχωρεί στις 10.15.

Διαβάστε τώρα τη συνέχεια.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεν δίνει άδεια στον μαθητή να φύγει απο το μάθημα της τελευταίας ώρας πέντε λεπτά νωρίτερα ώστε να προλάβει το λεωφορείο, ούτε όμως του δικαιολογεί και μεταφορικά για ταξί γιατί δεν μπορεί να δικαιολογηθεί δρομολόγιο μεγαλύτερο των 20 χιλιομέτρων.

Αποτέλεσμα είναι ο μαθητής να χάνει όλη την τελευταία ώρα κάθε μέρα, πράγμα που σημαίνει ότι σε λίγο καιρό θα μείνει από απουσίες.

Όλα αυτά στην Ελλάδα του 2014 και μάλιστα σε σχολεία όπως τα Εσπερινά, στα οποία τα παιδιά εργάζονται την ημέρα και μαθαίνουν γράμματα τη νύχτα.

Μάθε παιδί μου…μπάχαλο δηλαδή.

thebest.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook