\”Ένεση\” στις αγοραπωλησίες ακινήτων, αναμένεται να δώσει, η κατάργηση από  το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της περιβόητης ρύθμισης του 1927, αναφορικά με τις επενδύσεις σε περιοχές της παραμεθορίου.

Πλέον, απελευθερώνονται οι αγοραπωλησίες σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως στην Κρήτη, καθώς  η τροπολογία «περί Αιγιαλών-Παραμεθορίων» που ενσωμάτωσε το αρμόδιο υπουργείο στο νομοσχέδιο για τις αμυντικές προμήθειες έχει δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στην κτηματαγορά, αφού  δε θα απαιτείται η έκδοση ειδικής άδειας για την αγορά ακινήτων από πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο γραμματέας του συλλόγου μεσιτών Αν. Κρήτης Γιάννης Χριστοδουλάκης,\” η άρση του παραμεθορίου σίγουρα είναι ένα θετικό βήμα που βοηθάει την τελματωμένη αγορά ακινήτων της χώρας μας και ειδικότερα την Κρήτη που ελκύει ξένους και συγκεκριμένα εκτός Ευρώπης επενδυτές, όμως αυτό δεν είναι πανάκεια, δηλαδή δεν λύνει το πρόβλημα.\”

Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης  \”όπως πολεοδομικές και ιδιοκτησιακές ρυθμίσεις προκειμένου να μεταβληθούμε σε ένα περιβάλλον που θα μπορεί να δεχθεί ξένους επενδυτές\”.

Ανάλογες είναι και οι δηλώσεις στο Flashnews.gr  του ιδιοκτήτη της  εταιρείας Κτηματεμπορική Κρήτης κ. Κριαρά: \” η απελευθέρωση θα βοηθήσει πού την αγορά, καθώς ο χρόνος που χρειάζονταν για να βγάλει κάποιος μια άδεια, από του ΥΠΕΘΑ ήταν περίπου 12 μήνες ενώ και το κόστος για αυτή τη διαδικασία, ξεκινούσε από τα 1500 ευρώ και μπορούσε να φθάσει έως τις 5000.

Έτσι και αλλιώς οι εκτός Ευρώπης κακόβουλοι επενδυτές που επιθυμούσαν να επενδύσουν στην Κρήτη πριν την άρση του παραμεθορίου, δημιουργούσαν μια off shore εταιρεία στην Ευρώπη και έκαναν τη δουλειά τους\”. Όπως σημειώνει ο κ. Κριαράς, \”με τα νέα δεδομένα μπορούν να επενδύσουν στην Κρήτη όλοι οι μη Ευρωπαίοι κάτι το οποίο θα τονώσει την οικονομία του τόπου σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook