Ο Γιώργος Ανδρέου και η Κορίνα Λεγάκη θα βρεθούν το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, για μια μοναδική συναυλία.

Ο Γιώργος Ανδρέου, παράλληλα με τις συναυλίες του με ορχήστρες και μουσικά σύνολα, έχει επιλέξει να παρουσιάζει την άποψη του για την ερμηνεία τραγουδιών \”επί σκηνής\” με τη λιτή αλλά ουσιαστική προσέγγιση της συνέργειας ενός Πιάνου και μιάς Φωνής.

Κι αυτό επειδή πιστεύει στη \”σιωπή της Μουσικής\”, στη μεγάλη δύναμη της αφαίρεσης που προσθέτει, της λιτότητας που επιτρέπει στη φαντασία του ακροατή να συμπληρώσει τα κενά, να ξαναβρεί τη σχέση του με την ουσία του μουσικού έργου, με τη βαθύτερη αλήθεια του.

Επειδή \”το Τραγούδι γυμνό\” δεν επιτρέπει \”κόλπα και καμώματα\”, μόνο φωτίζει, αποκαλύπτει, δυναμώνει – εκείνα τα τραγούδια που αντέχουν, που επιμένουν, που δικαιώνονται. Μερικά από τα καλύτερα κονσέρτα του Γιώργου Ανδρέου έχουν συντελεστεί με αυτή τη “Λεπτή Γραμμή Για Μια Φωνή Κι Ένα Πιάνο”, με ερμηνείες από την Τάνια Τσανακλίδου, την Αφροδίτη Μάνου, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το Χρήστο Θηβαίο, το Βασίλη Λέκκα, τη Μελίνα Κανά, την Αθηνά Ανδρεάδη, την Ευτυχία Μητρίτσα. Στη συναυλία του στο Ηράκλειο, ο Γιώργος Ανδρέου επιλέγει να συνεργαστεί με την εξαιρετική νέα ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη.

Οι δυό τους θα μας παρουσιάσουν – στο ιστορικό κτίριο και νέο καλλιτεχνικό πολυχώρο του Ηρακλείου “ΔιαRτηρητέο” – τραγούδια από τη μεγάλη όσο πολυσύνθετη δισκογραφία του συνθέτη, τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της ερμηνεύτριας καθώς και τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών που αγαπούν – τραγούδια που ανασυνθέτει, διασκευάζει και ερμηνεύει στο πιάνο με τον μοναδικό του μουσικό τρόπο ο Γιώργος Ανδρέου.

INFO

Γιώργος Ανδρέου – Κορίνα Λεγάκη
ΔιαRτηρητέο
Χάνδακος 71, Ηράκλειο / Τ 2815 201555

Ημερομηνία: Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή Εισιτηρίου:
Γενική Είσοδος: 8 ευρώ (με ποτό)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook