Το θρυλικό συγκρότημα AC/DC φαίνεται ότι προτιμούν οι λευκοί καρχαρίες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αυστραλοί επιστήμονες μετά από διαδοχικά πειράματα που έκαναν ενώ βρίσκονταν σε σκάφος στα ανοιχτά της Αυστραλίας. Οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι λευκοί καρχαρίες συμπεριφέρονται πολύ πιο ήρεμα, όταν ακούνε συγκεκριμένα τραγούδια και ιδιαίτερα τραγούδια των ACDC.

Ο ιδιοκτήτης σκάφους στη Νότια Αυστραλία, ξεκίνησε να πειραματίζεται με τους δίσκους του μετά από συνομιλία που είχε με έναν δύτη, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι όσες φορές έχει χρησιμοποιήσει μουσική στις καταδύσεις του οι συμπεριφορά των καρχαριών αλλάζει. Στη συνέχει ο  ιδιοκτήτης του σκάφους άρχισε να βάζει τα ηχεία κοντά στο νερό και να χρησιμοποιεί μουσική των AC/DC.

Οι καρχαρίες ανταποκρίθηκαν πλησιάζοντας το σκάφος, πολύ πιο ήρεμα, ενώ κατά τη διάρκεια του «You Shook me all night long», άρχισαν να χαϊδεύουν με τη μουσούδα τους το ηχείο.

Το ακόμα πιο περίεργο βέβαια είναι ότι οι καρχαρίες δεν έχουν αυτιά, άρα η όποια θετική άποψη έχουν για τους AC/DC προέρχεται από τις συχνότητες της μουσικής και τις δονήσεις του ηχείου.

protothema