Οι τζιχαντιστές κηρύσσουν το πόλεμο της προπαγάνδας μέσω των social media «βομβαρδίζοντας» το Twitter με μηνύματα.
Σύμφωνα με έκθεση που επικαλούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι φανατικοί ισλαμιστές και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναρτούν στο Twitter, κατά μέσο όρο, 90 μηνύματα το λεπτό. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα «International Buisiness Times», τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία, τη «Sakina», που έριξε φως στους on line διαλόγους των ισλαμιστών. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι, οι τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιούν τα social media ω μέσο για να προσηλυτίσουν νέα μέλη και να διαδώσουν τις ιδέες τους.

Ο Αμπνταλμουνίμ αλ Μουσαβά, επικεφαλής της οργάνωσης, υποστηρίζει ότι συνολικά 129.600 tweets αναρτήθηκαν σε λογαριασμούς που πρόσκεινται σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων μόνο το μήνα Οκτώβριο. Ο ίδιος κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να κάνουν λογοκρισία στα «τιτιβίσματα» τα οποία αναρτώνται στα social media με στόχο την προπαγάνδα των φανατικών ισλαμιστών. «Αν αναλύσει κανείς αυτά τα μηνύματα, μπορεί να καταλάβει τι είδους εξτρεμιστής είναι αυτός που αναρτά το μήνυμα αλλά και ποιες είναι οι διασυνδέσεις του», επισημαίνει.

Την ώρα οι τζιχαντιστές κηρύσσουν τον πόλεμο της προπαγάνδας μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, στο Ιράκ οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται επί ποδός καθώς οι σιίτες τιμούν την μεγάλη γιορτή «Ασούρα».
Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στις 19 Νοεμβρίου, με αφορμή κυρίως την κλιμάκωση της βίας από την πλευρά της Αλ Κάιντα και των μαχητών του Ισλαμικούς Κράτους. «Η ανοικτή συζήτηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα ακολουθήσει την παρουσίαση μιας έκθεσης σχετικά με τη δράση των δικτύων της Αλ Κάιντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων από αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας», διευκρίνισε ο πρεσβευτής της Αυστραλίας στα Ηνωμένα Εθνη Γκάρι Κουίνλαν, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου για το Νοέμβριο.
Ο Αυστραλός διπλωμάτης απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την έκθεση στην οποία αναφέρθηκε, ωστόσο, σύμφωνα με αντίγραφά της που διέρρευσαν στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» και άλλα ΜΜΕ, ο ΟΗΕ διαπίστωσε ότι περίπου 15.000 μαχητές από περίπου 80 χώρες μετέχουν στις συρράξεις στο Ιράκ και στη Συρία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook