Δράσεις αφιερωμένες στην Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ο.Η.Ε., πραγματοποιούνται από 4 έως 16 Νοεμβρίου 2014

Ο Μαθητικός – Φοιτητικός Διαγωνισμός με θέμα: «Αγωνίζομαι για την οδική Ασφάλεια» τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των Δήμων της Π.Ε. Χανίων και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύου Μεταφορών (ΙΜΕΤ).

Επίσης στηρίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, το Πολυτεχνείου Κρήτης, του Τ.Ε.Ι Κρήτης (παράρτημα Χανίων) την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Πυροσβεστική Δ/νση Χανίων, το Ε.Κ.Α.Β. Χανίων και το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης.

Το Πρόγραμμα δράσεων που είναι αφιερωμένο στην Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ο.Η.Ε. θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως 16 Νοεμβρίου 2014 διοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο `Αγιος Χριστόφορος», την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά, τον Δήμο Αποκορώνου, τον Δήμο Κισάμου, τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου και τον Δήμο Σφακίων, τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων , την Πυροσβεστική Δ/νση Χανίων, το Ε.Κ.Α.Β. Χανίων και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύου Μεταφορών (ΙΜΕΤ).

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014
(Γυμνάσιο – Λύκειο Χώρας Σφακίων / Δήμος Σφακίων)

10:00 – 13:00
• `Εκθεση `Εργων Τέχνης στο Δημαρχείο Σφακίων (από 20/10/2014 έως 20/11/2014) των μαθητών των όμορων σχολείων που συμμετείχαν στον Μαθητικό – Φοιτητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Αγωνίζομαι για την Οδική Ασφάλεια»

11:00 – 13:00
• Χαιρετισμοί διοργανωτών
• Καλλιτεχνικά δρώμενα (μουσικο – χορευτικά – εικαστικά) από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ανώπολης, του Νηπιαγωγείου Βουβά, του Νηπιαγωγείου Πατσιανού και Γυμνασίου – Λυκείου Χώρας Σφακίων.
• Ομιλίες:
– Από τον Διοικητή της Τροχαίας Χανίων κ. Ιωάννη Βλαχάκη
– Από την Επιπυραγό της Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Χανίων κ. Ευτυχιάκου Μαρία
– Από τον Ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ. Αντώνη Κρασουδάκη
– Από την Επιμελητή Α΄ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων (4η Περιφέρεια – τομέας Χανίων) κ. Φραγγεδάκη Ασπασία
– Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο `Αγιος Xριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα
• Προβολή σχετικού Video με τα τροχαία ατυχήματα
• Βράβευση Μαθητών από τον Δήμο Σφακίων για την συμμετοχή τους στον Φοιτητικό & Μαθητικό Διαγωνισμό και ανακοίνωση νικητών.
• Έκθεση Τροχαίων:
– Τμήμα Τροχαίας Χανίων
– Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων
– Ε.Κ.Α.Β. Χανίων
• Πορεία μνήμης από τους μαθητές

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014
(Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαιόχωρας / Δήμος Καντάνου – Σελίνου)

10:00 – 13:00
• `Εκθεση `Εργων Τέχνης στο Δημαρχείο Καντάνου – Σελίνου (από 20/10/2014 έως 20/11/2014) των μαθητών των όμορων σχολείων που συμμετείχαν στον Μαθητικό – Φοιτητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Αγωνίζομαι για την Οδική Ασφάλεια».

11:00 – 13:00
• Χαιρετισμοί διοργανωτών
• Καλλιτεχνικά δρώμενα (μουσικο – χορευτικά- εικαστικά ) από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας του Δήμου Καντάνου – Σελίνου

• Ομιλίες:
– Από τον Διοικητή του Α.Τ. Κανδάνου, Υπαστυνόμο κ Πυρώτη Κων/νο
– Από την Επιπυραγό της Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Χανίων κ. Ευτυχιάκου Μαρία
– Από τον Ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ. Καστρινάκη Στέλιο
– Από την Επιμελητή Α΄ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων (4η Περιφέρεια – τομέας Χανίων) κ. Φραγγεδάκη Ασπασία
– Από τον κ. Σταύρο Πολέντα, Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο `Αγιος Χριστόφορος».
• Προβολή σχετικού Video με τα τροχαία ατυχήματα
• Βράβευση Μαθητών από τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου για την συμμετοχή τους στον Φοιτητικό & Μαθητικό Διαγωνισμό και ανακοίνωση νικητών.
• Έκθεση Τροχαίων:
– Τμήμα Τροχαίας Χανίων,
– Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων
– Ε.Κ.Α.Β. Χανίων
• Πορεία μνήμης από τους μαθητές

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook