Και νέα εγκληματική ενέργεια σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν, σύμφωνα με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ οι τρεις αλλοδαποί από τη Συρία που κατηγορούνται και ομολόγησαν τη δολοφονία του 97χρονου Γιώργου Θεοδωρουλάκη μέσα στο σπίτι του στο Βενεράτο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ οι  αστυνομικοί πληροφορήθηκαν τα μελλοντικά σχέδιά τους μετά τη σύλληψη του 25χρονου από τη Συρία ο οποίος στους άνδρες της Ασφάλειας που τον ανέκριναν ομολόγησε πως θα έπαιρνε πέντε χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση που έβρισκαν τις 40 χιλιάδες ευρώ, για τις οποίες είχαν πληροφορίες πως είχε κρυμμένες στο σπίτι του ο ηλικιωμένος.

Μάλιστα, όπως είπε στους αστυνομικούς της Υ.Α Ηρακλείου ο 25χρονος συλληφθείς, μετά την κλοπή στο σπίτι του Θεοδωρουλάκη ο μεγαλύτερος σε ηλικία συμπατριώτης του σχεδίαζε ακόμα μία «δουλειά» από την οποία θα κέρδιζαν 400 χιλιάδες ευρώ, χωρίς όμως αυτή να γίνεται γνωστή στους προανακριτικούς υπαλλήλους της Αστυνομίας.

Tα στοιχεία που αποκαλύπτονται για τη δράση των συλληφθέντων λίγα 24ωρα μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Θεοδωρουλάκη είναι εντυπωσιακά. Παρά το γεγονός ότι στην  παρουσίαση της υπόθεσης η ΕΛΑΣ έκανε λόγο  για πλήρη εξιχνίαση και σύλληψη όλων των δραστών, στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας γίνεται αναφορά σε μία γυναίκα που αναζητείται, όμως δεν είναι γνωστά τα στοιχεία της.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο της Αστυνομίας προς τις εισαγγελικές αρχές: «Σύμφωνα με την εξέταση του 25χρονου αλλοδαπού κατηγορούμενου , ο 33χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος δήλωσε σε αυτόν ότι στο σημείο τέλεσης της  κλοπής είχαν μεταβεί σε προγενέστερο χρόνο, ο ίδιος από κοινού με τον 49χρονο Έλληνα, τον 19χρονο από τη Συρία και μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων, με σκοπό την αυτοψία και την επιχείρηση της κλοπής».

Τα στοιχεία της γυναίκας αυτής δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστά στις Διωκτικές Αρχές, δεν αποκλείεται ωστόσο να προκύψουν κατά την ανάκριση ή από τα αποτελέσματα άρσης των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι 6 φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του 97χρονου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook