Την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα, η Λουίζα Τζουβάνι-Παπαθανάση, μετά το μακελειό σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στα Τίρανα με τέσσερις νεκρούς, που φέρεται να προκάλεσε ο 26χρονος γιος της, Κονσταντίν.

Η τραγωδία αυτή εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από καβγά μεταξύ νέων με πρωταγωνιστή τον Κονσταντίν Τζουβάνι. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τρία άτομα αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 36, 38 και 19 ετών, και ένας Ιταλός υπήκοος 60 χρόνων.

Η αλβανική Αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους, μεταξύ των οποίων και τον 26χρονο γιο της Λουίζας Τζουβάνι. Η ίδια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αλβανική Βουλή με δάκρυα στα μάτια καταδίκασε το έγκλημα και ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το αξίωμά της.

Ο Κονσταντίν Τζουβάνι, γιος του σκηνοθέτη Γέργκι Τζουβάνι, είχε ήδη προηγούμενα με τη Δικαιοσύνη, αφού το 2011 είχε δολοφονήσει έναν συνομήλικό του, έγκλημα το οποίο το δικαστήριο έκρινε ως περίπτωση αυτοάμυνας και τον είχε καταδικάσει σε δύο χρόνια κάθειρξη.

Η αλβανική αντιπολίτευση αποδίδει το τωρινό έγκλημα στη δικαστική απόφαση του 2011, υποστηρίζοντας ότι «η Δικαιοσύνη είχε υποκύψει τότε σε πιέσεις του πρωθυπουργού και της ίδιας της βουλευτού για να αφεθεί ελεύθερος ο Κονσταντίν Τζουβάνι, με αποτέλεσμα να αφαιρέσει τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων»

Ποια είναι η Λουίζα Τζουβάνι-Παπαθανάση

Κατάγεται από το χωριό Ραχούλα της Επαρχίας Αλύκου και είναι πολύ γνωστή ηθοποιός στην Αλβανία. Συνδέεται φιλικά με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εντι Ράμα, ο οποίος την έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές το 2009 και ήταν δεύτερη στη λίστα της περιφέρειας Αυλώνας, αναλαμβάνοντας προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά την πόλη που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά της χρόνια, τους Αγίους Σαράντα. Αρνητική εντύπωση είχε προκαλέσει η δήλωση της από το βήμα της Αλβανικής Βουλής το Σεπτέμβριο του 2010, όταν είπε «σταματήστε να χτίζετε εκκλησίες, χρειαζόμαστε ένα μεγ άλο θέατρο».

 

Η Λουίζα Τζουβάνι-Παπαθανάση
\"\"

\"\"

 

Kαι ο γιος της Κονσταντίν
\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook