Το \”πράσινο φως\” για τη μεγάλη επένδυση στο Κάβο Σίδερο στο Λασίθι, έδωσε σήμερα το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο ενέκρινε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος της επένδυσης.

Η επένδυση, σύμφωνα με το vima.gr,  θα υλοποιηθεί με την έκδοση Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Η Επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ»

Η επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ», ύψους 267,7 εκατ. ευρώ αφορά στην τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του Νομού Λασιθίου.

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Φορέας της επένδυσης είναι η Βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Η επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη διεθνείς προδιαγραφές ανάπτυξης υψηλού επιπέδου τουριστικών θέρετρων. Υιοθετεί την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και ενσωματώνει πρότυπες τεχνικές βιοκλιματικού σχεδιασμού, αειφορικής διαχείρισης φυσικών πόρων και προβλέπει συστήματα περιβαλλοντικής προστασίας. Η επένδυση αναμένεται να επιφέρει σημαντικές θετικές επιδράσεις στην κοινωνία και την οικονομία, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ειδικότερα, αναμένεται να δημιουργηθούν 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θα συμβάλλει στην παράταση της τουριστικής περιόδου της περιοχής καθώς το τουριστικό θέρετρο θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση.

Σημειώνεται ότι στην σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας εγκρίθηκε και το σχέδιο προεδρικού διατάγματος και μιας δεύτερης επένδυσης, ύψους 418 εκατ. ευρώ θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook