Ερωτηματικά προκαλεί η επίθεση που φέρεται να δέχθηκε προ μερικών ημερών από αντιεξουσιαστές ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του αναφερόμενου ως αρχηγού της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου αλλά και πολλών άλλων κατηγορουμένων για συμμετοχή στο «αντάρτικο πόλης».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για εσωτερικές διενέξεις στον αναρχικό χώρο που οδήγησαν στην επίθεση κατά του κ. Ραχιώτη ο οποίος ήταν μαχητικός υπερασπιστής πολλών κατηγορουμένων για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις. Παράλληλα οι αξιωματούχοι μιλούν για «ένα δείγμα αποθράσυνσης ομάδων αντιεξουσιαστών που στοχεύουν ανενόχλητοι δικηγόρους, δημοσιογράφους, ιδιώτες με ιδιότυπα σκεπτικά και ως αυτόκλητοι \”εκδικητές\”».

Σε κείμενο που ανήρτησε προ μερικών ημερών στο Διαδίκτυο ομάδα ατόμων που υπογράφουν ως «αναρχικοί, εξεγερσιακοί, μηδενιστές» μιλούν για ξυλοδαρμό του δικηγόρου στα Εξάρχεια και αποδίδουν στον κ. Ραχιώτη ότι «έχει κατασκευάσει ένα φιλοαναρχικό προφίλ λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης με υποθέσεις διωκόμενων απ\’ τους αντιεξουσιαστικούς κύκλους. Μια ενασχόληση που του έχει αποφέρει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εκμεταλλευόμενος τη βιτρίνα της πολιτικής συγγένειας του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου που του αρέσει να προβάλλει ως αγωνιστικό παράσημο.

Είναι το ίδιο άτομο που, για να μιλήσει σε αναρχική εκδήλωση στην επαρχία (για υπόθεση αναρχικού κρατούμενου που είχε αναλάβει ως δικηγόρος), είχε ζητήσει χρήματα για τα οδοιπορικά του και τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο πολυτελείας, σα να μην του αρκούσαν τα λεφτά της αμοιβής του (ο τιμοκατάλογος Ραχιώτη σε \”φιλικές\” πάντα τιμές για αναρχικούς κρατούμενους κυμαίνεται από 15.000-20.000)».

Για να συμπληρώσουν αμέσως μετά ότι «το πρόβλημα προκύπτει όταν ο ίδιος, εδώ και πολλά χρόνια, αυτοπροβάλλεται ως δικηγόρος του \”χώρου\” και του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος για να έχει πελατεία και να ζει σαν κολωνακιώτης μπον βιβέρ, με τα χρήματα των αναρχικών φυλακισμένων και των συγγενών τους».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, έναυσμα της «ρήξης» ομάδας αντιεξουσιαστών με τον κ. Ραχιώτη ήταν θέμα σχετιζόμενο με την υπεράσπιση αναρχικού ο οποίος είχε συλληφθεί προσφάτως στη Θεσσαλονίκη για ενδεχόμενη σχέση του με τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook