​Στις φυλακές θα οδηγηθεί μία 20χρονη, που κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία ενός 80χρονου πριν από 4 χρόνια στην Κερκίνη Σερρών!

Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, ενώ επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα σε μία 19χρονη, η οποία κατηγορήθηκε ως συνεργός.

Τα δύο κορίτσια ήταν 16 και 15 ετών όταν έβαψαν τα χέρια τους με αίμα: το έγκλημα έγινε τον Ιούνιο του 2010 και είχε ταράξει την τοπική κοινωνία. Οι δύο νεαρές, θέλοντας χρήματα για να φύγουν από τα σπίτια τους, επισκέφθηκαν τον άτυχο 80χρονο, που γνώριζαν μέσω του παππού της 16χρονης. Οι κοπέλες του υποσχέθηκαν ερωτικές περιπτύξεις έναντι 50 ευρώ, κάτι που το θύμα δέχθηκε, ωστόσο ζήτησε να δώσει τα χρήματα μετά την πράξη.

Οι δύο ανήλικες αρνήθηκαν την πρόταση και, όταν ο ηλικιωμένος επιχείρησε να τις θωπεύσει, η 16χρονη έβγαλε ένα στιλέτο που είχε στην τσάντα της και άρχισε να τον χτυπάει στο στήθος και την κοιλιά, ενώ η φίλη της τον κρατούσε ακίνητο!

Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές του θύματος και τα κορίτσια, αφού πήραν 10 ευρώ από το πορτοφόλι του συνταξιούχου, τράπηκαν σε φυγή από το παράθυρο, ωστόσο, κάποιοι τις είδαν και έδωσαν στην Αστυνομία τις περιγραφές τους. Οι δύο φόνισσες συνελήφθησαν και, στη διάρκεια της ανάκρισης, ομολόγησαν την πράξη τους...

star.gr