7 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το πρωί της 5ης Νοεμβρίου του 2007, που τα τζιπ των ειδικών φρουρών της Κρήτης επιχείρησαν έφοδο στα Ζωνιανά.

Αστυνομικοί των ΤΑΕ δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από αυτούς, ο ένας σοβαρά. Το αιματηρό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου, λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, όπου 45 αστυνομικοί των ΤΑΕ Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, που επέβαιναν σε δώδεκα τζιπ, κατευθύνονταν στο χωριό προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους για εντοπισμό χασίς.

Τη στιγμή, που τα Τζιπ της αστυνομίας βρίσκονταν περίπου ένα χιλιόμετρο από την είσοδο του χωριού, δέχτηκαν πυρά με Καλάσνικοφ από περίπου δέκα άτομα που είχαν ακροβολιστεί σε μια πλαγιά.

Στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς επέβαινε ο 27χρονος Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, στον αυχένα του οποίου σφηνώθηκε μία σφαίρα.

Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε γρήγορα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Από την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρύτερα άλλοι δύο ειδικοί φρουροί, ο ένας στην ωμοπλάτη και ο άλλος στο μάτι από θραύσματα τζαμιών.

Σήμερα, 7 χρόνια μετά, ο άτυχος αστυνομικός του ΤΑΕ Χανίων συνεχίζει να δίνει την δική του μάχη προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει επαφή με το περιβάλλον του. Στο πλευρό του η οικογένεια του και λιγοστοί συνάδελφοί του από την Κρήτη.

Η πολιτεία, όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ο πατέρα του 27χρονου ειδικού φρουρού, Γιάννης Λαζαρίδης, «όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά πριν λίγους μήνες τους ζήτησε πίσω εντόκως 14.680 ευρώ, τα οποία δόθηκαν για τα έξοδά τους, όταν συνόδευσαν τον τραυματισμένο γιο τους στο κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ».

Το 2007 και για τρεις μήνες, μόνο στο νοσοκομείο στο Ισραήλ είχαν δαπανηθεί από τον ΟΠΑΔ 375.000 ευρώ. Η πολιτεία φρόντισε να στείλει τον Στάθη Λαζαρίδη, σε κέντρο αποκατάστασης, στο Ισραήλ, έπειτα από τις αντιδράσεις που είχαν ξεσπάσει για το τι και το ποιοι έφταιξαν για το αιματηρό επεισόδια στα Ζωνιανά.

Δυστυχώς, το ταξίδι του 27χρονου Στάθη Λαζαρίδη και της οικογένειας του στο Ισραήλ, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Πέραν από τη φυσική και ψυχική ταλαιπωρία των γονιών του, ο ΟΠΑΔ έκρινε πως οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να υποστούν και οικονομική αιμορραγία, αφού τους ζήτησε πίσω το ποσό που δόθηκε για τα έξοδά τους.

Αμέσως μετά το ταξίδι στο Ισραήλ, ο ειδικός φρουρός των ΤΑΕ Χανίων νοσηλεύτηκε για έναν μήνα στο «Γεννηματάς», όπου έπαθε πνευμονία και από κει μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία». Από τις 15 Ιουλίου του 2008 μέχρι σήμερα, νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η πίκρα μεγάλη. Η κατάσταση του Στάθη Λαζαρίδη παραμένει η ίδια. Παρά τις χειρουργικές επεμβάσεις και τις προσπάθειες των γιατρών για την αποκατάσταση της υγείας του, δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Η οικογένεια τος άτυχου ένστολου πιστεύει σε ένα θαύμα. Ένα θαύμα που θα βοηθήσει τον Στάθη Λαζαρίδη να ξαναδεί την οικογένεια του και να ξανασφίξει το 7χρονο –σήμερα- παιδί του στην αγκαλιά του

Flashnews.gr/ Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook