Συνεχίζεται για η κατάληψη του δημαρχείου της Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο, από τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες.

Χθες το πρωί, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιο, έτσι ώστε να συζητήσουν για τη συνάντηση που επιδιώκουν με τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο αλλά και για την πορεία της κατάληψης.

Μετά και τη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, οι κοινωνικοί φορείς, βρεθήκαν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου επιδίωξαν να έχουν μια συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Μαστοράκη. Τελικά όμως, η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, αφού ο κ. Μαστοράκης, δε θέλησε να τους δεχτεί στο γραφείο του, εφόσον για εκείνον η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού, δεν υπάρχει…

Παρόλα αυτά όμως, η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού, δε φαίνεται να το βάζει κάτω και σε ανακοίνωσε που εξέδωσε χθες σημειώνει:

\”9η ημέρα κατάληψης και ο αγώνας δυναμώνει, κλιμακώνεται και αποκτάει παλμό πέρα από κάθε προσδοκία. Στην χθεσινή γενική Συνέλευση των φορέων αλλά και των πολιτών, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για όλες τις εξελίξεις για το νοσοκομείο μας.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση της κατάληψης μέχρι την δικαίωση του αγώνα μας.

Η περιφρούρηση του χώρου του δημαρχείου συνεχίζεται ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, τόσο από μέλη της επιτροπής όσο και από πολίτες. Η δικαίωση του αγώνα είναι κοντά και καλούνται όλοι οι πολίτες να συνεχίσουν να παρευρίσκονται μαζικά και δυναμικά.

Απαιτούμε το δικαίωμα στην Υγεία, το δικαίωμα στην Ζωή.

Μέχρι τώρα πετύχαμε:

-Την δρομολόγηση της ένταξης του νοσοκομείου στην Γ\’ Ζώνη.

-Την προφορική δέσμευση του υπουργού ότι δεν θα κλείσει το Νοσοκομείο μας.

Ζητούμε:

-Κάλυψη των κενών θέσεων.

-Δημοσίευση στο ΦΕΚ της ένταξης της Γ΄ ζώνης.

-Το πολυιατρείο του Μακρύ Γιαλού

-Διοικητική αυτοτέλεια.

Ράδιο Λασίθι

O αγώνας συνεχίζεται…\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook