Ο νέος Επίτροπος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων Χρήστος Στυλιανίδης, που έχει οριστεί συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα, θα επισκεφθεί στα μέσα Νοεμβρίου τις τρεις αφρικανικές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, ανακοινώθηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες.
Ο Κύπριος Επίτροπος και ο Λιθουανός Επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκάιτις θα επισκεφθούν τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Θέλω να συγκεντρώσουν πληροφορίες επί τόπου» , συμπλήρωσε ο Γιούνκερ.
Ο Χρήστος Στυλιανίδης είχε δεσμευτεί ότι θα επισκεπτόταν «σύντομα» τις χώρες αυτές της δυτικής Αφρικής ώστε να εκτιμήσει καλύτερα τις ανάγκες τους καθώς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η διεθνής κινητοποίηση για την αντιμετώπιση του Έμπολα παραμένει ανεπαρκής.
«Απαιτούνται επιπρόσθετοι πόροι» για να καταπολεμηθεί η επιδημία, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εκπρόσωπος του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Σουζάνα Γιάκαμπ. «Δεν λειτουργεί (στην Αφρική) ούτε το ένα τρίτο των νοσηλευτικών κέντρων που είναι απαραίτητα. Χρειαζόμαστε κέντρα περίθαλψης, κλίνες, προσωπικό και χρηματοδότηση. Θα είμαστε ασφαλείς απέναντι στην επιδημία αυτή όταν νικηθεί στην εστία της. Πρέπει να επενδύσουμε στην Αφρική», τόνισε η Γιάκαμπ.
Αναφερόμενη στο θέμα της παραγωγής ενός εμβολίου για τον Έμπολα, η Γιάκαμπ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί μπορεί να ξεκινήσουν τον προσεχή Ιανουάριο «εφόσον όλα πάνε καλά».

Αυτήν την περίοδο διεξάγονται δοκιμές για δύο εμβόλια, ένα του βρετανικού φαρμακευτικού ομίλου GlaxoSmithKline και ένα δεύτερο που ανέπτυξε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook