Αρχές Νοεμβρίου και το κλίμα στις τάξεις της μαθητικής κοινότητας είναι έκρυθμο. Από την μία τα κενά στα σχολικά συγκροτήματα του νησιού που έχουν επηρεάσει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και από την άλλη οι αντιδράσεις για το περίφημο νέο λύκειο.

Η εκπαιδευτικοί τώρα, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με αφορμή την στάση που κρατά το αρμόδιο υπουργείο παιδείας για το θέμα της αξιολόγησης.

Μία στάση αμετακίνητη και μία διαδικασία που μπαίνει από τις αρχές του νέου έτους στην τελική φάση εφαρμογής της με το υπουργείο να μην κάνει βήμα πίσω από τον αρχικό σχεδιασμό του.

127.00 εργαζόμενοι σε πανελλαδικό επίπεδο αναμένεται να αξιολογηθούν με τους εκπαιδευτικούς να κάνουν λόγο για προάγγελο απολύσεων κάτι το οποίο ωστόσο διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο.

Τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η φάση της αξιολόγησης των διευθυντών σχολείων δευτεροβάθμιας και αμέσως μετά ξεκινά η διαδικασία για τους δασκάλους και καθηγητές.

Η συνδικαλιστική κοινότητα αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ άλλωστε χαράσσουν κοινή γραμμή πλεύσης στο συγκεκριμένο ζήτημα και οι κατά τόπους γενικές συνελεύσεις αρχικά αναμένεται να ρίξουν φως στις προθέσεις των εκπαιδευτικών.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook