Αν δεχτούμε ότι η γνώση είναι δύναμη όπως αξιωματικά και διαχρονικά έχει αποδειχτεί,τότε ως φυσική συνεπαγωγή (κύριε Υπουργέ…) η έλλειψη της είναι Α Δ Υ Ν Α Μ Ι Α .
Έρχεται λοιπόν σε λίγες ώρες (Παρασκευή πρωί) στο Ηράκλειο ο άνθρωπος με το απύθμενο θράσος. 
Ο πολιτικός που δεν δίστασε να παραδεχτεί όπως όλοι γνωρίζουμε ότι ψηφίζει χωρίς να διαβάζει και μάλιστα τι; Ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ που δεσμεύει τη χώρα και τις επόμενες γενιές με τους πλέον σκληρούς όρους.
Πόση ελαφρότητα πια και πόση κοροϊδία.
Ο κύριος Χρυσοχοΐδης διαχειρίζεται χρόνια τώρα τις τύχες μας.Τον θυμάμαι από τα πρώτα μου ρεπορτάζ στις αρχές της δεκαετίας του \’90, όταν υπηρετούσε στην κυβέρνηση Α.Παπανδρέου ως υφυπουργός Εμπορίου με προϊστάμενο Υπουργό του τον μετέπειτα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Εκεί στο Υπουργείο στην πλατεία Κάνιγγος. Έβαζε από τότε τις υπογραφές του και ασκούσε πολιτικές τα αποτελέσματα των οποίων τα είδαμε, τα ζήσαμε τα κρίναμε. 
Και βέβαια μας αποτέλειωσε το εμπόριο με το μνημόνιο που δεν… διάβασε.
Δεν μπορεί να είναι ατσαλάκωτος ακόμα κι αν οι συνθήκες τον κάνουν να επιβιώνει.
Ανήκει κι αυτός στη μεγάλη του γένους σχολή των \”ΣΩΤΗΡΩΝ\” .
Ο κύριος είναι ο ορισμός της αστειότητας και η προσωποποίηση της κοροϊδίας ! Αν δεν είχε σκάσει κατά τύχη η βόμβα στα χέρια του άλλου \”ερασιτέχνη\” (για την περίσταση) τρομοκράτη, του Ξηρού δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του.Τυχαίοι τύποι που διαχειρίζονται χρόνια τώρα τις τύχες μας!! 
Τώρα \”χτυπά ξανά\” με φόντο τον (ο Θεός να τον κάνει) ΒΟΑΚ.
Ενώ λοιπόν μιλάμε και συμφωνούμε για την επικινδυνότητα του ΒΟΑΚ και την ανάγκη κατασκευής νέου αυτοκινητόδρομου, ο υπουργός όπως διαπιστώσαμε διαβάζοντας τα πρακτικά της συνεδρίασης, είπε πως στον ΒΟΑΚ οι νεκροί μειώθηκαν!
Γελάτε; 
Είναι απόλυτα σοβαρό το ζήτημα,διότι ο άνθρωπος αποδυκνύει ότι το χει συνήθεια να μην μελετά και να ενημερώνεται.
Οπότε σύμπτωση που επαναλαμβάνεται,παύει να είναι σύμπτωση.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με βάσει τα επίσημα πρακτικά.
Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε:
\”Nα ερμηνεύουμε τα πράγματα σωστά, για να βγάζουμε και τα σωστά συμπεράσματα και στη συνέχεια να παίρνουμε και τα σωστά μέτρα.
Στην Κρήτη το τελευταίο 9μηνο είχαμε 41 συμπολίτες μας νεκρούς εκ των οποίων οι 9 νεκροί ήταν στο ΒΟΑΚ.
Οι υπόλοιποι ήταν στο επαρχιακό δίκτυο και σοβαρά τραυματίες 45 εκ των οποίων μόλις 3 ήταν σοβαρά τραυματίες στο ΒΟΑΚ.
Θέλω να πω δηλαδή ότι το θέμα των ατυχημάτων έχει να κάνει με συνολικότερα ζητήματα από τη σήμανση και την αστυνόμευση μέχρι την ποιότητα των δρόμων.\”
Ερώτημα: \”Δεν ήξερε ή σκόπιμα παραποίησε τα στοιχεία ο κ. Χρυσοχοΐδης;\”
Όπως έχουμε παρουσιάσει όλοι οι δημοσιογράφοι στα τοπικά ΜΜΕ, τις προηγούμενες ημέρες, ο αριθμός των νεκρών στον ΒΟΑΚ έχει αυξηθεί φέτος κατά 60%.
Πάλι αδιάβαστος ο Υπουργός.
Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ στο Ρέθυμνο, Γιάννης Κεφαλογιάννης τόνισε στην ίδια συνεδρίαση:
\”Νιώθω ντροπή για τη σημερινή κατάσταση του Β.Ο.Α.Κ., αίσθημα που εκφράζει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και των θεσμικών φορέων του νησιού\”
Ενώ ο βουλευτής της ΝΔ από το Ν.Ηρακλείου κ. Αυγενάκης σημείωσε:
\”Οι ευθύνες όλου του πολιτικού συστήματος είναι μεγάλες και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν χωράμε, άλλωστε, να κρυφτούμε. Οι ευθύνες είναι όλων μας, μηδενός εξαιρουμένου, είτε είμαστε Βουλευτές λίγων ή πολλών ετών στο Κοινοβούλιο, είτε Ευρωβουλευτές, είτε Υπουργοί, είτε Αυτοδιοικητικοί Α ́ και Β ́ βαθμού ή ακόμη και Τεχνικοί Προϊστάμενοι. Οι ευθύνες είναι μεγάλες\”
Τώρα να σας πω τι περιμένω γενικότερα από τον Υπουργό και για άλλα σημαντικά θέματα όπως το αεροδρόμιο ή μήπως θέλετε να σας πω το άλλο (ανέκδοτο) με τον Τοτό;
Γιατί αυτού του τύπου τους Υπουργούς όπως οι ίδιοι μας επιβεβαιώνουν με τις πράξεις τους, μόνο για ανέκδοτα θα πρεπε να τους έχουμε.
Πεταμένα λεφτά…

Κωνσταντίνος Γ. Συλιγάρδος 
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook