Με την επισήμανση ότι γύρω από το Φράγμα Ποταμών δεν υπάρχει περίφραξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δρόμος, επανέρχεται ο Δήμος Αμαρίου με νέα ανακοίνωση, προσθέτοντας ένα προβληματισμό για την ασφάλεια του χώρου, με αφορμή τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή από την παρουσία του Σήφη του κροκόδειλου.

\”Το ότι ακόμα δεν έχουμε ατύχημα είναι ζήτημα τύχης\” επισημαίνει ο Δήμος αφού η περιοχή της τεχνητής λίμνης είναι προσβάσιμη σε οποιονδήποτε σε έκταση πολλών χιλιομέτρων. Η έλλειψη αυτή γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, με την εμφάνιση του Σήφη.

\”Cς 4ήμος Αμαρίου έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τους δημότες των γειτονικών τοπικών κοινοτήτων, τις περιουσίες τους, αλλά και τους επισκέπτες. Θεωρούμε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, σε θέματα σήμανσης, ασφάλειας και προστασίας της περιοχής στο σύνολό της\”, καταλήγει ο Δήμος

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του 4ήμου μας, 27 Οκτωβρίου, έχουμε να επισημάνουμε κάτι που ξεφεύγει από τη φιλολογία που αναπτύσσεται τελευταία σχετικά με τον κροκόδειλο και το Φράγμα των Ποταμών.

Παρόλο που το φράγμα έχει ολοκληρωθεί από αρκετά χρόνια, ο περιφερειακός δρόμος δεν έχει τελειώσει ούτε και η περίφραξη του. Το αναφέρουμε τώρα και το επισημαίνουμε, λόγω της άκαρπης προσπάθειας σύλληψης του ερπετού.

Από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Φράγματος, έπρεπε να ληφθούν μέτρα περίφραξης όλου του χώρου, που ελέγχεται από τον ΟΑΚ (πρώην ΟΑ4ΥΚ). Το ότι ακόμα δεν έχουμε ατύχημα είναι ζήτημα τύχης, δεδομένου ότι η περιοχή της τεχνητής λίμνης είναι προσβάσιμη σε οποιονδήποτε σε έκταση πολλών χιλιομέτρων. Τώρα όμως, με την παρουσία του σαρκοφάγου ερπετού είναι επιτακτική η ανάγκη της σήμανσης και φύλαξης του ευρύτερου χώρου του Φράγματος.

Cς 4ήμος Αμαρίου έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τους δημότες των γειτονικών τοπικών κοινοτήτων, τις περιουσίες τους, αλλά και τους επισκέπτες. Θεωρούμε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, σε θέματα σήμανσης, ασφάλειας και προστασίας της περιοχής στο σύνολό της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook