Ο ορισμός της κουλτούρας της αυθαιρεσίας αποτυπώνεται μέσα από το περιστατικό που συνέβη σήμερα, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου όταν αρχικά ένα περιπολικό κατέλαβε τη θέση στάθμευσης αναπήρου, ζητώντας μάλιστα και τα…ρέστα ενώ στη συνέχεια ιδιωτικό αυτοκίνητο αστυνομικού πάρκαρε σε διάβαση πεζών!

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Έξω από τα Δικαστήρια έχει δοθεί σε έναν συμπολίτη μας με αναπηρία, ειδική άδεια ώστε να μπορεί να παρκάρει το όχημά του. Ως εδώ όλα καλά.

Ο κάτοχος όμως της συγκεκριμένης θέσης δεν υπολόγισε την…αστυνομία καθώς σήμερα, η θέση του ήταν κατειλημμένη από ένα περιπολικό.

\"\"

Τι να κάνει λοιπόν κι αυτός, αφού έκανε δύο φορές τον «κύκλο» των δικαστηρίων, μήπως και βρει ελεύθερη τη θέση που το ίδιο το κράτος του έχει παραχωρήσει (και πολύ ορθά φυσικά), πάρκαρε πάνω στη διάβαση των πεζών που βρίσκεται μπροστά από την είσοδο των δικαστηρίων.

Αίφνης οι αστυνομικοί θυμήθηκαν πως πρέπει να «επιβάλλουν την τάξη»!

Έτρεξαν προς το μέρος του και προσπάθησαν να του κόψουν κλήση για παράνομο παρκάρισμα.

\"\"

Ναι δεν έχετε καταλάβει λάθος: Οι αστυνομικοί που παράνομα είχαν σταθμεύσει στη θέση που δικαιούται να κατέχει ο οδηγός με αναπηρία θέλησαν να συνετίσουν τον οδηγό μέσω του προστίμου για να επανέλθει η…τάξις και η ασφάλεια.

Μετά από τις χλιαρές ευτυχώς αντεγκλήσεις οι αστυνομικοί υποχώρησαν, δεν βεβαίωσαν πρόστιμο και άφησαν τη θέση στάθμευσης ώστε να μπορέσει να παρκάρει ο οδηγός.

Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Έχει και κορύφωση η αυθαιρεσία των συγκεκριμένων αστυνομικών που μάλλον έχουν παρεξηγήσει το ρόλο και το σκοπό του επαγγέλματός τους.

\"\"

Ένα άλλο ΙΧ όχημα φτάνει έξω από τα Δικαστήρια. Η οδηγός σταθμεύει στην συγκεκριμένη διάβαση πεζών. Αποβιβάζεται από το όχημα και ξεκινάει τα…ψώνια. Κανείς δεν την ενοχλεί όπως συνέβη νωρίτερα με τον συμπολίτη μας με αναπηρία. Και αυτό διότι η συγκεκριμένη οδηγός όχι μόνο έχει σύζυγο ανώτατο Αξιωματικό στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η ίδια υπηρετεί στην αστυνομία!

Άραγε θα υπάρξει έρευνα και παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου; Ή θα πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό αυθαιρεσίας της αστυνομίας που θα μπει στο…αρχείο;

Λ.Σ.
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook