Ιστοσελίδα στην οποία θα μπορούν να καταγγέλλουν οι πολίτες περιστατικά χρηματισμού σε δημόσια νοσοκομεία, σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας.
Στον ειδικό αυτόν ιστότοπο οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν επώνυμα και υπεύθυνα τις καταγγελίες τους προκειμένου να ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα. Με τον τρόπο αυτόν η καταγγελία θα φτάνει εκεί που πρέπει, ενώ θα υπάρχει ο κατάλληλος χειρισμός στο ευαίσθητο θέμα που αφορά.
Τα παραπάνω προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαφθοράς και Απάτης στον χώρο της Υγείας (EHCFCN), ή οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα, σύμφωνα με το «Έθνος».
Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι επιτροπή ειδικών που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, έχει παραδώσει μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Για το «φακελάκι» στα χειρουργεία προτείνεται η διαμόρφωση ενός διαφανούς συστήματος διαχείρισης των επεμβάσεων. Θα γίνεται μια δέσμευση του χειρουργείου ήδη από τη μονάδα Υγείας ή το τμήμα επειγόντων περιστατικών που παραπέμπει τον ασθενή.
Το σύστημα θα είναι αναρτημένο στο Διαδίκτυο και όλοι θα γνωρίζουν σε ποιο χειρουργείο χειρουργεί κάθε γιατρός και τη χρονική σειρά προτεραιότητας.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook