Ακόμα και με κρουαζιερόπλοια ταξιδεύουν προς τις εμπόλεμες ζώνες οι υποψήφιοι τζιχαντιστές, προειδοποιεί η Ιντερπόλ και ζητά αυστηρότερους ελέγχους σε πλοία και αεροπορικές εταιρείες .
\"\"

Για να ταξιδέψουν προς τη Μέση Ανατολή, οι υποψήφιοι τζιχαντιστές σκαρφίζονται διάφορες ιδέες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί και να φτάσουν ανενόχλητοι στον τελικό τους προορισμό , τη Συρία και το Ιράκ, και να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ των χωρών που προτιμούν για \”κρουαζιέρα\” οι τζιχαντιστές είναι και η Τουρκία, σύμφωνα με την Interpol, η οποία συστήνει ακόμη πιο αυστηρούς ελέγχους σε πλοία και αεροπορικές εταιρίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.


\”Βασικά, ανησυχούμε για βιασμούς, κλοπές και εγκληματικές ενέργειες από επικίνδυνα άτομα που επιβαίνουν σε κρουαζιερόπλοια\”, επισημαίνει ο πρώτην αξιωματούχος της Ιντερπόλ, Ρόναλντ Νομπλ και προσθέτει: \” Ωστόσο, καθώς συλλέγουμε στοιχεία, συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες, ότι όλο και περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν τις κρουαζιέρες για να φτάσουν σε εμπόλεμες περιοχές, όπως τη Συρία και το Ιράκ\”.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν απελάσει εκατοντάδες υπόπτους τζιχαντιστές, τους οποίος συνέλαβαν σε αεροδρόμια και σταθμούς λεωφορείων. Λόγω των ελέγχων αυτών, οι τζιχαντστές βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους για να μεταβούν στη Μέση Ανατολή κι ένας από αυτούς είναι να ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοια, επισημαίνουν αξιωματούχοι της Ιντερπόλ.

Ο κύριος προορισμός των τζιχαντιστών είναι, σύμφωνα με την Interpol, το λιμάνι της Σμύρνης στην Τουρκία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περίπου 15.000 ξένοι τζιχαντιστές από 80 χώρες του πλανήτη, πολεμούν αυτή την περίοδο στη Συρία και στο Ιράκ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook