Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνει την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 19:30 εκδήλωση με θέμα «Το πολιτιστικό πορτραίτο ενός ηγέτη», στην Αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης στη Χαλέπα Χανίων.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Ελευθέριος Βενιζέλος και Πολιτιστική Πολιτική (Πρακτικά Συμποσίου)» που αποτελεί συνέκδοση του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και του Μουσείου Μπενάκη.

Θα μιλήσουν οι Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον, Αμαλία Κωτσάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείου Κρήτης, Πρόεδρος ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μανώλης Πιμπλής, Δημοσιογράφος, υπεύθυνος του ενθέτου «Βιβλιοδρόμιο» της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και Τάσος Σακελλαρόπουλος, Ιστορικός, υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος Γιώργος Κουκουράκης.

Οι εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στον τόμο, χωρισμένες σε δύο θεματικές ενότητες («Θεσμικές παρεμβάσεις και πολιτιστική πολιτική» και «Καλλιτεχνική δημιουργία»), επιχειρούν να μελετήσουν τη γέννηση και την εξέλιξη των θεσμών στον χώρο του πολιτισμού και την πολιτιστική διπλωματία, τον ρόλο των ποικίλων μορφών της τέχνης, αλλά και την αποτύπωση του κλίματος της εποχής στη λογοτεχνία, τη μουσική, τη δημόσια γλυπτική κ.λπ. Η παρουσίαση του τόμου εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook