Σε ένα λόφο σχεδόν στο κέντρο της πόλης των Χανίων, \”φιλοξενείται\” ένα νέο σχετικά άθλημα που κερδίζει όλο και περισσότερους fun.

Πρόκειται για την ποδηλασία κατάβασης ή αλλιώς \”downhill\”, μια αθλητική δραστηριότητα που έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους στα Χανιά.

Εκεί τα Σαββατοκύριακα νέοι και νέες παίρνουν τα ποδήλατά τους, βάζουν τις στολές τους και κατεβαίνουν το λόφο με ταχύτητα και εντυπωσιακά άλματα.

Ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης και ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος είναι δύο από τους \”μανιακούς\” του downhill που τον ελεύθερό τους χρόνο διασχίζουν με τα ποδήλατά τους το άλσος.

Μαθητές λυκειου και οι δύο, μας έστειλαν ένα βίντεο για να γνωρίσουμε όπως μας είπαν, ένα νέο τρόπο άθλησης που συμβαίνει στο κέντρο της πόλης.

Στον ελεύθερό τους χρόνο, ο λόφος έχει γίνει το στέκι τους, ο χώρος συνάντησης και προπόνησης.

Το \”Πρεβαντόριο\” αποκτά το δικό του στυλ και μάλιστα το 2009 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι αγώνες κατάβασης που ονομάστηκαν \”Prevantorio Style\”

Το Prevantorio Style έγινε και ντοκιμαντέρ, από τον Μανώλη Αρμουτάκη, στο οποίο περιγράφεται ο πρώτος αγώνας πανελλήνιου κυπέλλου κατάβασης. Ο αγώνας διεξήχθη το τριήμερο 22-23-24/3/2013 και πραγματοποιήθηκε εις μνήμην του Θοδωρή Παπαγρηγοράκη, γυμναστή στο Ίδρυμα Χρόνιων παθήσεων Χανιών στο χώρο του οποίου και πραγματοποιήθηκε ο αγώνας.

Δείτε το

Prevantorio Style – The movie (1st Open Cup Race) from Emmanouel Armoutakis on Vimeo.

\"\"

\"\"
\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook