Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας στις 19:13.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμών με επίκεντρο 9χλμ βορειοανατολικά του Αιγίου.

Το εστιακό του βάθος ήταν εξαιρετικά μικρό, μόλις 5χλμ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μετασεισμική ακολουθία και ήδη έχουν δονήσεις το μέγεθος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 2,2 έως 2,6 βαθμών.

Αρκετοί πολίτες ανέφεραν ότι ο σεισμός έγινε πολύ έντονα αισθητός, όχι μόνο στο Αίγιο, αλλά και στις απέναντι ακτές τις Φωκίδας, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στο πολύ μικρό εστιακό βάθος. Αρκετοί κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από τη δόνηση ένα παλιό εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Αίγιο πήρε κλίση, ενώ κατέρρευσε μία μάντρα.

Κλιμάκια του Σώματος πραγματοποιούν περιπολίες στην πόλη του Αιγίου προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ρωγμές σε σπίτια.

Λόγω της δόνησης, η υπηρεσία της πυροσβεστικής στην περιοχή του Αιγίου ενισχύεται από δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ Αττικής και της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr εξέφρασε την άποψη ότι καλό θα ήταν για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων να περιμένουμε μερικές ώρες. Ο. κ Λέκκας συμπλήρωσε πως η δόνηση που σημειώθηκε στις 19.13 δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό που καταγράφηκε το πρωί, μεγέθους 4,9 βαθμών, στην Κεφαλονιά.

Την άποψη ότι το Αίγιο δίνει συνήθως τέτοιους σεισμούς διατύπωσε ομιλώντας στο patrastimes.gr ο σεισμολόγος – ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας.Ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται προσθέτοντας ότι είναι νωρίς για να πουν οποιαδήποτε άλλα συμπεράσματα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook