Ύστερα από δυο δεκαετίες το Τμήμα Γεωργίας της U.S. γυρίζει από την οικογενειακή τροφική πυραμίδα στην  απεικόνιση υγιεινών τροφικών επιλογών σε ένα δείπνο- μια οπτική που σήμαινε ότι πιο εύκολα βρίσκουμε τα κατάλληλα μεγέθη μερίδας και την επιλογή των τροφίμων, αναφέρει ο οργανισμός.

Τα πολύχρωμα γραφικά, τα οποία μπορούν να δουν στο choosemyplate.gov, χωρίζεται σε τέσσερις φέτες – τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά, και την πρωτεΐνη – με ένα άλλο μικρό κύκλο δίπλα στην πινακίδα που εκπροσωπεί τα  γαλακτοκομικά (ένα ποτήρι γάλα, ίσως, αλλά να είναι χωρίς λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η ιστοσελίδα αναφέρει).

Τα φρούτα και τα λαχανικά καταλαμβάνουν περισσότερο από το μισό του πιάτου, προσθέτοντας κόκκους καλύπτει περίπου τα τρία τέταρτα, αντικατοπτρίζοντας μια μετατόπιση  προς φυτικά βασισμένη διατροφή.

\"\"

\”Τα στοιχεία συνεχίζουν να αυξάνουν  τα οφέλη της μιας μονάδας, με βάση το διαιτολόγιο\”, δήλωσε η Mariza Moore, RD, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτολογικής Εταιρείας, η οποία δεν συμμετείχε στον επανασχεδιασμό της πυραμίδας. \”Παρ \’όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων δεν παίρνει τις συνιστώμενες μερίδες  φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως. Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει.\”

\"\"Το 1992 η έκδοση της διατροφικής πυραμίδας παρουσίαζε μία ιεραρχία στην οποία τα δημητριακά αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος της δίαιτας.

Ο Τσαρλς Κλαρκ, MD, του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, δήλωσε ότι το πιάτο είναι \”εύκολα κατανοητό και διαισθητικό, σε αντίθεση με την πυραμίδα\” – ένας λόγος που αυτός, μαζί με άλλους διατροφικούς εκπαιδευτικούς, έχει ήδη χρησιμοποιήσει το πιάτο για να τονίσει τις σωστές διατροφικές συνήθειες των ασθενών.

Η Pappo είπε ότι χρησιμοποιεί ένα πιάτο εδώ και 25 χρόνια, και η Susan Levin, RD, της Ιατρικής Επιτροπής για Υπεύθυνη Πρακτική ( Physicians Committee for Responsible Medicine) , λέει ότι ο οργανισμός της έχει χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό την ιδέα, δεδομένου ότι μεταδίδει με σαφήνεια τα βασικά μηνύματα, όπως ο έλεγχος μερίδας και μειωμένης θερμιδικής πρόσληψης..

Η Πρώτη κυρία Michelle Obama αναγνώρισε ότι ο επανασχεδιασμός \”δεν πρόκειται να θέσει τέρμα στην επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας και μόνο\” – κάποιοι ερευνητές διατροφής το γνωρίζουν αρκετά καλά.

\"\"

«Το θέμα της παχυσαρκίας του έθνους μας δεν είναι τόσο αποτέλεσμα του να μη ξέρουμε τι να φάμε, όσο της εξαιρετικά μεγάλης δυσκολίας της εφαρμογής των πληροφοριών στο πλαίσιο της πραγματικής ζωή μας», είπε ο Μάρτιν Binks, PhD, του Duke University.

«Ακόμα μια συμβολική αναπαράσταση της κατάλληλης διατροφικής ισορροπίας δεν είναι πιθανό να το αλλάξει [παχυσαρκία], αλλά ας ελπίσουμε ότι μπορεί να βοηθήσει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έδωσε 2 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της γραφιστικής απεικόνισης, το οποίο περιλάμβανε έρευνα, ομάδες εστίασης, και μια νέα ιστοσελίδα.





mednutrition.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook