Μετά την νίκη της στον τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής των Χανιών που διοργάνωσε ο σύλλογος BEST στα Χανιά στις 19 Μαρτίου, η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης  (Κρομμύδας Θεόδωρος,Ακριτανάκης Κωνσταντίνος, Παράβαλος Μπάμπης, Κόκκωνας Δημήτρης ) αναδείχθηκε νικήτρια και στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στον τομέα «επίλυση επιχειρησιακού προβλήματος» !

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο σχεδιασμός ενός μηχανισμού που θα επιτρέπει σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να έχουν πρόσβαση σε ψηλά σημεία, ενώ τα κριτήρια για την ανάδειξη νικητή ήταν συνδυασμός αναλυτικού σχεδιασμού της κατασκευής, κόστους υλοποίησης και ασφάλειας.

Με την νίκη αυτή, η ομάδα  πήρε το εισιτήριο για τον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Μηχανικής που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη 1-11 Αυγούστου. Εκεί θα αναμετρηθεί στον ίδιο τομέα με άλλες 15 ομάδες απο αντίστοιχους εθνικούς Διαγωνισμούς Μηχανικής άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει σε Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Μηχανικής του BEST.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook