Κεντρικός ομιλητής στην αποψινή εκδήλωση στο δήμο Πλατανιά, στην τοπική Κοινότητα Βουβών στα Χανιά,  αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, θα είναι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 19:30 μμ στο χώρο της  «Μνημειακής Ελιάς Βουβών» και οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το δήμο Πλατανιά, και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ενώ θα γίνει σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Μνημειακής Ελιάς και του Μουσείου Ελιάς από τον πρώην δήμαρχο Κολυμβαρίου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη.

Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα ΄΄ Οικολογία και δάση στη Γαλλία ΄΄ από τις Robillard Elsa και Petit Claire, και θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ για το Μουσείο Κρητικών Βοτάνων από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Νωρίτερα στις 4 το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης πρόκειται να επισκεφθεί το Ανουσάκειο Ίδρυμα όπου θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.