Εξασθενημένο έφτασε τελικά στην Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται δεν έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται δήμοι και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Από το απόγευμα του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Στην Αττική εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα τα ξημερώματα του Σαββάτου, ωστόσο, δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε μόνο οκτώ κλήσεις.

Ήδη, από το βράδυ της Παρασκευής, οι δήμοι του Λεκανοπεδίου, αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ήταν σε επιφυλακή, ιδίως στις περιοχές που είχαν πληγεί έντονα πριν από δύο εβδομάδες.

Για το υπόλοιπο της ημέρας η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι κατά διαστήματα έντονα.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, αλλά από το βράδυ θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook