Πανηγυρικά, παραδοσιακά, με κάθε ιεροπρέπεια και μεγαλόπρεπα ο  Ιερός κλήρος  και ο ευσεβής λαός της πόλεως και Μητροπόλεως μας υποδέχθηκαν  την θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης, στο πλαίσιο του εορτασμού όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια να γίνεται, της εορτής του Αγίου Νεκταρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης των Χανίων.

\"\"

Την Ιερή Εικόνα μετέφερε το Εσπέρας του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων και την υποδέχθηκε στον περιαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χανίων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Ιερός Κλήρος, καθώς και πλήθος Χριστεπώνυμου πληρώματος. Κρητικοί με παραδοσιακές στολές από τον χορευτικό σύλλογο \’\’οι Βιγλάτωρες\’\’ παρέλαβαν στα χέρια τους την θαυματουργή εικόνα, προσφέροντας στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος μία υφαντή πετσέτα με τη συνοδεία μίας μαντινάδας. 

\"\"

\"\"

Στη συνέχεια εψάλη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος . Την  εικόνα εκτός από τον Σεβασμιώτατο συνόδευε και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος Πρωτ. Νικόλαος Μπαράς.

\"\"

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε μεταξύ άλλων, θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος και  την συνοδεία του, που έφεραν στην πόλη μας το ιερό αυτό κόσμημα της ορθοδοξίας, την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης.

\"\"

\"\"

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ελασσώνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την τιμητική πρόσκληση να συνεορτάσει την Ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και μαζί με αυτή την μνήμη να δοθεί η ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να προσκυνήσει την Παναγία την Ολυμπιώτισσα, το καύχημα της Μητροπόλεως Ελασσώνος όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς όλη η πνευματική πορεία της Μητροπόλεως είναι συνυφασμένη με την παρουσία της Ιεράς αυτής εικόνος. Ο Άγιος Νεκτάριος πάντοτε είχε ως στήριγμα και καταφυγή το πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του.

Κοντά σε αυτό το πρόσωπο, την Παναγία μας θα βρούμε την εμπιστοσύνη, θα βρούμε την παρηγοριά, την παρρησία μας και την μεσιτεία μας προς τον Θεό. Εύχομαι Σεβασμιώτατε, η Σκέπη της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης που όλες αυτές τις ημέρες θα παραμείνει σε αυτόν τον τόπο, να σκεπάζει και να ευλογεί το Χριστεπωνυμο πλήρωμα σας, να ευλογεί τα έργα των χειρών σας, να ευλογεί και εσάς προσωπικά. Να σας δίνει δύναμη στο μεγάλο και σπουδαίο έργο που κάνετε και προσφέρετε σε αυτήν εδώ την τοπική Εκκλησία.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Είναι η πέμπτη χρονιά, τόνισε στην ομιλία του ο ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, αφού ευχαρίστησε πρωτίστως τόσο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό όσο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος για την μεταφορά της ευλογημένης Εικόνος στην πόλη μας, που έρχεται η Παναγία στην εορτή του Αγίου Νεκταρίου. Μας ήρθε ως Γερόντισσα, ως Γοργοϋπήκοος, ως Τρυχερούσσα, ως Ελεούσσα και εφέτος ως Ολυμπιώτισσα. Την καλωσορίζουμε με τον γνήσιο Χριστιανικό και παραδοσιακό τρόπο στην Μητρόπολη μας ευχόμενοι να λάβουμε ακόμη μία φορά την χάρη και ευλογία της.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

imka.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook