Φάκελο με όλα  τα  έργα που έχει υποβάλει ο δήμος Πλατανιά, και μένει να επιλεγούν και να ενταχθούν σε δράσεις όπως το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα,  θα παραδώσει με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην εκδήλωση για την Ελιά των Βουβών στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και το Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Θανάση  Καρούντζο , ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Παράλληλα όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο κ. Μαλανδράκης θα δοθεί και ένας αριθμός έργων που χρειάζονται κάποιες μελέτες και θα ζητήσουμε τα απαραίτητα κονδύλια για την ολοκλήρωση τους , προκειμένου και αυτά τα έργα να ενταχθούν στα διαφορά προγράμματα.

Ιεραρχώντας τα πιο σημαντικά και απαραίτητα έργα για το δήμο Πλατανιά ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε \”την ανάπλαση τμήματος της παλιάς Εθνικής Οδού Πλατανιάς – Κοντομαρί – Μάλεμε που πρέπει να ενταχθούν καθώς καλύπτουν ένα μεγάλο τουριστικό κομμάτι του δήμου, ενώ σημαντικές  είναι και οι  προτάσεις  σε επίπεδο ΠΣΕΑ προκειμένου να αποκτηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, καθώς και εκείνη για τον εξοπλισμό των σχολείων που έχουν τάξεις υποδοχής\”.

Τέλος ζητείται η βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, σε θέματα όπως η λιμνοδεξαμενή των Μοθιανών και των Παλαιών Ρουμάτων όπου δεν υπάρχουν ακόμα ολοκληρωμένες μελέτες αλλά και σε θέματα όπως η ανάδειξη μνημείων ενώ τέλος όπως είπε ο δήμαρχος Πλατανιά έχει κατατεθεί η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Ταυρωνίτη, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα σπουδαίο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο για ολόκληρη την περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook